Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Tilburg: zo zag trouwen in Tilburg eruit vóór de oorlog

Door Noah Godefroy 16 februari 2020

Valentijnsdag zit er net op, maar wij zitten nog steeds met die romantische gevoelens. Daar staat tegenover dat carnaval eraan komt, en dus een hoop huwelijken weer op de proef worden gesteld. Dus, onder het mom van ‘vroeger was alles beter’: prachtig beeld van mensen die trouwen in Tilburg vóór de oorlog. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

1938

Trouwen Tilburg
Foto: Regionaal Archief Tilburg.

Hier zie je het huwelijk van Jo Vermeulen met Anna van Oort in 1938. Meneer Vermeulen werd later voorzitter van sportvereniging KV Volt, en de meisjes die de erehaag vormen zijn dan ook meiden van de vereniging!

1935

Trouwen Tilburg
Foto: Regionaal Archief Tilburg.

Dit zijn Adrianus Wilhelmus Petrus (Janus) Vermeer en Johanna Maria (Anna) Elias. Zij trouwden in 1935 bij het Smidspad! Zouden er daar nog mensen trouwen in Tilburg anno 2020?!

1930

Trouwen Tilburg
Foto: Regionaal Archief Tilburg.

Louis Schmidlin en Betsy Sellen zijn hier net getrouwd en staan voor de ingang van de Pauluskerk aan de Zomerstraat, omringd door familie en vrienden. Schattig hoor!

1927

Foto: Regionaal Archief Tilburg.

Ooit gehoord van de Eindhovense Dr. Gerard Huijsmans? Hij werd uiteindelijk minister, maar voordat ie dat werd, trouwde-ie in 1927 met Maria ACJ Janssens. Op deze foto staan ze in de Gasthuisstraat.

1868

Foto: Regionaal Archief Tilburg.

De oudste die we konden vinden bij onze vrienden van het Regionaal Archief Tilburg! Dit is een groepsportret tijdens de huwelijksdag van Cornelis Rens en Anna Maria van Croonenburg. Oké, het was in Goirle, maar een foto uit 1868 kunnen we niet links laten liggen!

Lees ook:

30 Seconds Tilburg

Geen valentijn? 5 x hier heb je er geen nodig

Helemaal alleen op Valentijnsdag? Ach, nee toch... Niet getreurd! Wij zetten plekken op een rijtje w...
lolivo

5 x uit eten met Valentijnsdag

Lekker een vorkje prikken met je Valentijn is altijd een goed idee. We zetten de leukste plekken voo...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.