Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in: plekken waar je vroeger mocht roken in Tilburg

Door Carin van der Meij 16 juni 2020

Roken in een restaurant of op kantoor: je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar vroeger was roken op veel plekken heel normaal. We nemen we je mee naar plekken in Tilburg waar rokers vroeger vrij spel hadden. Raar hè?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Bioscoop

pathé
Foto: Pathé

Roken is niet meer van deze tijd. De plekken waar je tegenwoordig nog een sigaretje mag opsteken zijn schaars. Neem de bioscoop. Waar rokers jaren terug zittend in een rode bioscoopstoel een sigaretje mochten opsteken, moeten ze nu naar buiten.

Uitgaansgelegenheden

'S Nachts
Foto: indebuurt

Vroeger had je als dj geen mistkanon nodig, Tilburgers zorgden door al dat roken zelf wel voor een rokersmist. Een dansje wagen in Tilburg ging dan ook met de garantie dat je kleding aan het einde van de avond stonk naar sigaretten. Ook als niet-roker was het onmogelijk daaraan te ontkomen.

Horeca

Foto: indebuurt Tilburg

Wie kan zich nog de asbakken op de restauranttafeltjes herinneren? Niet op het terras, maar binnen! Twaalf jaar geleden is het eerste rookverbod in de horeca ingegaan. Voor die tijd was het voor een Tilburger heel normaal om tussen de carpaccio en kipsaté even een sigaretje op te steken. Bijna niet meer voor te stellen, hè?

Op kantoor

Foto: indebuurt

Een sigaretje opsteken achter je bureau: het was vroeger de normaalste zaak van de wereld. Zestien jaar geleden kwam er een einde aan dit rokersfeestje en werd paffen op de werkvloer verboden. Maar er zijn nog meer plekken waar je gewoon kon roken…

Station Tilburg

Het station in 2010. Foto: Johan Bakker

Dit jaar wordt roken op het centraal station helemaal verboden. Dat terwijl rokers vroeger overal vrij spel hadden: in de stationshal, op het perron en zelfs in de trein. In de leuningen of in het tafelraampje zaten de asbakken verstopt. In 2004 zijn deze dichtgelast, omdat vanaf dat jaar roken in de trein werd verboden.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Tilburg

adv.