Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel kijkplezier: deze gave video van de dierentuin aan de Bredaseweg moet je zien

Door Rowie van der Vliet 24 oktober 2020

Als je de eigenaar van de Burgers Zoo in Arnhem bent, schenk je gewoon een dierentuin aan je Tilburgse schoonzoon! Dat noemen we nou een gaaf huwelijkscadeau. Jammer dat we niet meer langs kunnen gaan bij het Tilburgs Dierenpark in de Oude Warande, maar gelukkig hebben we de beelden nog.

Johanna Burgers, de dochter van dierentuinbaas Johan Burgers, en haar Tilburgse man Johan van Glabbeek waren de gelukkige bezitters van hun eigen dierenpark. Vanaf 1932 konden ze terecht bij hun eigen dierentuin in de Oude Warande met een ingang vanaf de Bredaseweg. Gelukkig was het park ook toegankelijk voor andere Tilburgers. Met giraffes, zebra’s, struisvogels, wolven en zelfs olifanten was er genoeg te zien.

Leeuwen en tijgers

In 1946 kwam het park in handen van de firma C. van Dijk & Zonen. Het was geen gekke overname, want dit bedrijf had een handje geholpen tijdens de ontwikkeling. Tilburgers konden zich nog tot 1973 vermaken met leeuwen, pinguïns, resusapen, tijgers en 36 andere diersoorten. In dit jaartal sloot het park namelijk zijn deuren. Gelukkig kunnen we nu nog dieren kijken in de Beekse Bergen en de De Oliemeulen, maar toch vinden we het jammer dat het Tilburgs Dierenpark moest sluiten.

We drukken maar snel op play zodat we toch nog van de dierentuin kunnen genieten dankzij deze beelden uit 1938.

adv.