Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in: zo beleef je de MeiMarkt toch nog een beetje in 2020

Door Rowie van der Vliet 29 mei 2020

Het is heel belangrijk dat we in deze tijd allemaal veilig blijven en de drukte niet opzoeken. Daarom snappen we goed dat de MeiMarkt in 2020 op 1 juni niet doorgaat. Toch missen we de grootste én gezelligste rommelmarkt van de omgeving enorm! Daarom nemen we jullie mee naar de MeiMarkt in 2019.

’s Nachts de straten op en heel de avond spullen ruilen! Of een weddenschap met een kroeg afsluiten en de leukste platen fixen in ruil voor bier. Wat we ook altijd deden: kijken met onze vriendengroep wie er het meest bijzondere voorwerp spot. Van de nacht doorhalen langs alle kraampjes tot doorgaan om de beste koopjes te vinden: dat is de MeiMarkt.

MeiMarkt 2020 afgelast

Van een trekhaak tot een onderdeel van een zadel voor een paard: in 2019 kwamen we heel wat bijzondere spullen tegen op de MeiMarkt. In iets minder dan een minuut nemen we jullie mee naar de gezelligste markt van Tilburg. Wat zat de sfeer er goed in die dag! Pak een kleedje, leg het samen met wat spullen neer voor de televisie of je laptop en kijken maar! Met een beetje fantasie zit je zo weer op de MeiMarkt. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Datum voor MeiMarkt 2021

Eigenlijk zou de gezelligste rommelmarkt van Tilburg iets te vieren hebben dit jaar. De MeiMarkt in 2020 zou de veertigste editie zijn. Het doet het bestuur pijn om de editie te moeten annuleren. De MeiMarkt komt in 2021 waarschijnlijk weer terug. De datum is al bekend. De rommelmarkt vindt altijd plaats tijdens het Pinksterweekend. In 2021 is dat op 23 en 24 mei. Daardoor hebben we weer een MeiMarkt die ook echt in mei plaatsvindt. Goed om te weten: het is mogelijk dat er op het Koningsplein minder kramen zijn. Bij Stadskantoor 1 komen dan juist iets meer kramen. Dit komt door geplande verbouwingen in de binnenstad van Tilburg.

Meer over de MeiMarkt:

Tilburgs mysterie: Hoe is de MeiMarkt eigenlijk ontstaan?

De Tilburgse binnenstad staat op 8 en 9 juni 2019 in het teken van de MeiMarkt. De straten en pleine...

9 bijzondere dingen die we tegenkwamen op de MeiMarkt 2018

Wes dêh? Tijdens de MeiMarkt kijken we elk jaar onze ogen uit. Deze 38ste editie was het niet anders...

adv.