Even terug in de tijd: weet jij welke bekende plek in Tilburg dit is?

Door Thijs Dingemans 13 januari 2019

Het is tijd voor een indebuurt-raadseltje! We zijn benieuwd wie onze stad helemaal uit z’n bolletje kent en duiken daarom even terug in de tijd. Welke bekende plek zien we op de foto? 

Goed, we helpen je een handje. Het is geen locatie in de vernieuwde Piushaven. Ook geen locatie in het veranderde Reeshof. En al helemaal geen bekende plek in hartje Tilburg. Maar waar dan wel…

Al een idee?

Weet jij het al? Ja? Mooi zo! Jij bent nu al geslaagd voor het even-terug-in-de-tijdraadseltje van indebuurt Tilburg. Zit je al minuten na te denken waar dit toch is? Goed blijven nadenken…

Rijd met ons mee…

Vooruit, we maken het je ietsje makkelijker. Beeld je in dat je vanuit de Sweelincklaan komt en je weg rechtdoor vervolgt. Je bent nu op de Heikantlaan. Rijd een stukje door en sla rechtsaf de Haendellaan op. Laat nu het gaspedaal even los en kijk naar rechts. Daar zien we een gigantische sporthal: Sportcomplex Drieburcht! Rinkelt er al een belletje? Ja…? Nou, waar zijn we dan?

En het antwoord is:

Op het Wagnerplein natuurlijk! Negen jaar geleden zag deze plek er heel anders uit. Nu staat er een compleet vernieuwd winkelcentrum met een hoop winkels, sportschool en eettentjes. Ook zijn er een heleboel nieuwbouwappartementen gekomen. Veul beter als je het ons vraagt! In 2018 werd de plek nieuw opgeleverd. In 2017, toen de Streetview-auto van Google hier langs reed, was de bouw nog volop in ontwikkeling. Kijk maar:

wagnerplein
Het Wagnerplein in 2017. Foto: Google Maps

Lees ook:

bekende plek

Even terug in de tijd: wie weet welke bekende plek dit is?

Het is tijd voor een indebuurt-raadseltje! We zijn benieuwd wie onze stad helemaal uit z'n bolletje ...
Google Streetview

Zo zien bekende Tilburgse plekken eruit op Google Streetview

Grappig om te zien hoe Google Streetview een momentopname maakt van plekken waar we bijna dagelijks ...

Tilburg in Streetview: 9 x toen en nu

Wist je dat Google Streetview soms net een tijdmachine is? Je kunt namelijk helemaal terug naar 2009...

Meer over

Toen in Tilburg

adv.