Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x winkels waarvan je bijna vergeten bent dat ze in Tilburg zaten

Door Rowie van der Vliet 21 mei 2020

Ken je deze nog? In Tilburg hebben we heel wat geweldige en leuke winkels, maar helaas zijn er ook een aantal zaken verdwenen uit het straatbeeld. We delen 13 winkels waarvan je bijna vergeten was dat ze in Tilburg zaten.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Bones Artisan

Foto: indebuurt Tilburg

Bahar Zounuzy droomde al jaren van een eigen tassenwinkel. In 2017 was het eindelijk zover: Bones Artisan opende in de Stationsstraat. De Tilburgse was al jaren gek van het pand. Helaas sloot de winkel. Nu vinden we er FoodAtelier.

Curieuze Neuze

Curieuze Neuze
Foto: Curieuze Neuze

Bij Curieuze Neuze kwam je ogen tekort. De gigantische loods aan de Bischop Zwijsenstraat stond vol met snuisterijen. Het was echt schatzoeken voor gevorderden. Volgens de eigenaresse lagen de prijzen soms lager dan de rommelmarkt, maar wisten bezoekers de winkel niet genoeg te vinden. Daarom kon de huur niet worden betaald.

curieuze neuze

Ah nee… een van de meest bijzondere winkels van Tilburg sluit de deuren

Wat jammer! Antiekwinkel Curieuze Neuze gaat alleen nog verder als webshop. Een exacte sluitingsdatu...

Pop-up winkel Emmapassage

Foto: indebuurt

Van alle vergeten winkels heeft dit verhaal een goede afloop. Weet je nog dat de Emmapassage jaarlijks een terugkerende pop-up winkel had? Nee, we hebben het niet over de tijdelijke winkel van Gianotten Mutsaers, maar een winkeltje met de naam Pop Up Petit waar je leuke cadeaus en meer kocht. Dat smaakte naar meer! Eigenaressen Suuz van de Vaart en Ellen Vedder vonden het zo leuk dat ze verder gingen met een vaste winkel: VANDEMAKER.

La Belle Epoque

la belle epoque
Foto: indebuurt

La Belle Epoque was een fijne woonwinkel in de Tuinstraat. Het personeel vond het geweldig om op zoek te gaan naar interessante interieurstukken, maar moest na twee jaar helaas de huur opzeggen. De winkel sloot eind 2018. Het is een van de vergeten winkels waar sinds de sluiting al twee andere zaken hebben gezeten: eerst Blyf en nu The Crooks.

D&M Vintage

Posted by D&M Vintage on Tuesday, 11 February 2014

We blijven nog even in de Tuinstraat. Tot 2015 konden we bij D&M Vintage heerlijk shoppen. Helaas had de winkel niet genoeg klanten en moesten ze noodgedwongen stoppen. Het pand was lange tijd extra etalageruimte voor Decennia Design, die ook weg is in dezelfde straat.

Mijnheer Jansen

Foto: indebuurt

Bij Mijnheer Jansen aan het Ketelhavenplein (en later in Conceptstore Velerlei) kon je terecht voor snoepgoed, thee en lieve kaartjes. Het was een delicatessenwinkel met personeel dat graag klaar stond om advies te geven. In juni 2018 kwam de winkel naar het centrum, maar helaas is-ie inmiddels volledig uit Tilburg verdwenen.

snoepwinkel Mijnheer Jansen

Marcel van Mijnheer Jansen: ‘Deze chocolade eet je als een toverbal’

Mijnheer Jansen in de Reeshof specialiseert zich in losse thee en iets lekkers voor bij de koffie. M...

The Mind Bar

The Mind Bar
Foto: The Mind Bar

Nog zo’n winkel waarvan we bijna vergeten waren dat-ie in Tilburg zat: The Mind Bar. Het was een winkel met verzorgings- en wellnessproducten waarmee je echt even een momentje voor jezelf kon nemen. De winkel vond je aan Noordstraat 94A. Daar zit nu One Love Yoga Shop.

Wellness Basics

Jan van The Mind Bar: ‘Deze badolie ruikt niet te geloven zó lekker’

Met dit koude weer vinden we het heerlijk om lekker lang in bad te gaan. Even een momentje voor jeze...

Jin’s Damesmode

Jin's Damesmode
Foto: indebuurt

Irma had jarenlang een winkel in het centrum en verhuisde later naar de Reeshof. Daar heeft ze haar winkel Jin’s Damesmode nog jarenlang gerund. Dat deed ze met liefde voor kleding en het helpen van mensen. Het was echt haar hobby om onderscheidende kleding uit te zoeken en Tilburgse dames goed te laten voelen in hun outfit. Helaas viel het doek voor de kledingzaak.

Jin's Damesmode

Irma van Jin’s Damesmode: ‘Buiten het centrum zitten de aparte winkels’

"Als je het mij vraagt zitten de echt aparte winkels buiten het centrum. In de binnenstad is het zo ...

Mango

mango
Foto: Indebuurt

O ja, we zouden het bijna vergeten maar we hadden ooit een Mango in de stad zitten. Aan het Pieter Vreedeplein konden we shoppen bij de keten. Inmiddels vinden we burgerrestaurant Five Guys op hetzelfde adres.

Lees ook:

V&D

9 x deze winkels in Tilburg missen wij!

Eerlijk is eerlijk, we laten nog steeds een traantje om het verlies van sommige winkels. Wat zouden ...
stoom013

Hier haal je de lekkerste koffie to go volgens Tilburgse locals

Even opladen doe je als geen ander met een bakkie pleur. In deze tijd bieden veel koffietentjes een ...
Marram.Shop

Maringe (27) van Marram.Shop maakt zero waste mondkapjes: ‘Uit de hand gelopen hobby’

Mondkapjes: iedereen vindt er wat van. Of je nu een voor- of tegenstander bent, we kunnen er niet om...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.