Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x met deze bijzondere gebeurtenissen haalde Tilburg het landelijke nieuws

Door Noah Godefroy 10 mei 2020

Voor de rubriek ‘Toen in’ plaatsen we regelmatig oude foto’s en video’s van Tilburg. Hartstikke tof om terug te kijken! Dit keer pakken we het iets anders aan en duiken we in de archieven van landelijke nieuwsmedia. Wanneer en met welke gebeurtenissen was Tilburg in het nationale nieuws?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Muizenstad

Gebeurtenissen
Foto ter illustratie. Foto: ANP.

Tja, dit jaar hebben we helemáál geen kermis in Tilburg, maar vorig jaar was er ook al een hoop te doen rondom het festijn. Vooral de sluiting van de bekende attractie Muizenstad werd breed uitgemeten in de landelijke media. Ook Hart van Nederland besteedde er een item aan.

Campus 013

politie
Foto: ANP

Helaas weer negatief in het nieuws. In 2017 werd een 15-jarige Tilburgse scholier van Campus 013 hardhandig aangehouden door politie. Zo hardhandig, dat de beelden gemaakt door omstanders NOS.nl wisten te halen.

Baby sluit oma buiten

babynamen
Foto: Unsplash | Tim Bish

Even wat vrolijker nieuws dan: of ja, in ieder geval opmerkelijk nieuws. In 2017 haalde een Tilburgse 1-jarige baby NU.nl. Waarom? Nou, de baby had zichzelf in de auto opgesloten waardoor de oma er niet meer in kon…

Koningsdag

koning willem-alexander
Foto: ANP

Nog ééntje in 2017 dan. In april stond Tilburg namelijk flink in de picture in de nationale media. Koningsdag werd dat jaar namelijk in onze stad gevierd! De koning nam een groot deel van zijn familie mee en heel Tilburg was één grote feeststad.

Diederik Stapel

Unversiteit Tilburg
Foto: Tilburg University

In 2011 kwam de Tilburgse universiteit plotseling in opspraak. Het was het gesprek van de dag: hoogleraar sociale psychologie Diederik Stapel nam voor die tijd regelmatig deel aan publieke debatten en was vooraanstaand in zijn vakgebied. Totdat in het betreffende jaar plots bleek dat een aanzienlijk deel van zijn publicaties onjuiste gegevens bevatten.

Johan van Laarhoven

The Grass Company
Foto: Facebook The Grass Company

Vanaf 2011 tot aan de dag van vandaag is de Tilburgse Johan van Laarhoven big news. De voormalig coffeeshophouder wordt in 2011 opgepakt in Thailand, waar hij op dat moment woont, en sindsdien is zijn leven een grote nachtmerrie. Op een site die voor hem is opgericht, is zelfs een archief van heel het mediagebeuren.

Heetste van Europa

bucketlist
De hittegolf in 2018 werd goed gevierd. Foto: indebuurt Tilburg

Niks is zo veranderlijk als het weer, maar in de zomer van 2018 deed de zon in Tilburg maar één ding: branden. Onze stad was in die periode zelfs de warmste van héél Europa, zo viel ook te lezen op de website van Metro.

Lees ook:

Zo vierde Tilburg vroeger Bevrijdingsdag

Nederland is 75 jaar geleden bevrijd. Helaas vieren we Bevrijdingsdag in 2020 achter gesloten deuren...

De Tweede Wereldoorlog in beeld: 7 x bijzondere beelden van Tilburg

Op 10 mei 1940 begint in Nederland de Tweede Wereldoorlog. Ook onze stad wordt diverse keren aangeva...

Huh?! Je kon 16 jaar lang geen sterke drank kopen op de Tilburgse Kermis

Een rondje geven in de Bierhal, een terrasje pakken op Roze Maandag, met je bezopen kop tóch nog eve...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.