Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: BN’ers steken loftrompet over Tilburg bij Beau

Door Noah Godefroy 10 juni 2020

De schoolvakanties zitten er weer aan te komen en laten we eerlijk zijn: naar het buitenland gaan wordt toch een dingetje deze zomer. Mede daarom gaat Beau van Erven Dorens in zijn talkshow Beau dit keer op zoek naar de mooiste plekken in Brabant. En natuurlijk kon Tilburg daar niet in ontbreken!

Voor een goed beeld van Brabant maakte Beau gebruik van de expertise van een paar Bekende Brabanders. Lucille Werner, Hugo Kennis (beiden geboren in Eindhoven), Henk Krol (Tilburg) en Helène Hendriks (Breda) mochten wat vertellen over de mooiste plekjes van de mooiste provincie van Nederland 😉 .

Spoorzone en Piushaven

Daarin komt ons stadje een aantal keer goed voor de dag. Na Esbeek en de Loonse en Drunense Duinen is Tilburg voor het eerst aan de beurt wanneer Hugo (studeerde een tijdje in onze stad) over een pilske begint. En ja, die associatie begrijpen wij natuurlijk wel. Hij zegt ook dat het logisch is dat Brabant zoveel Michelinsterrenzaken heeft en haalt de Spoorzone en Piushaven aan. “Toen ik nog op de koksschool zat, was de Piushaven nog een beetje een crackbuurtje en nu is het helemaal hip. Mede daardoor hebben ze ook de eerste sterrenzaak bij Monarh“, vertelt  Hugo.

Kermis en carnaval

Ook Henk Krol doet nog een duit in het zakje. “De Roze Maandag op de Tilburgse Kermis komt uit mijn koker omdat ik vond dat er ook in Brabant wat moest gebeuren”, vertelt hij. Of de vier ook die hard carnavallen? Helaas: alleen Lucille kunnen we alle dagen in de kroegen vinden. De vier besluiten nog met een sterke analyse van het anthem van Brabant: Brabant (natuurlijk) van Guus Meeuwis.

Bekijk het fragment van Beau over Brabant hieronder:

Wat is jouw favoriete gebied/stad/plek van Brabant? Laat het ons weten via [email protected].

adv.