Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis kunst: genieten van street art in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 9 juli 2017

Gratis kunst op bijzondere plekken vind je genoeg in Tilburg. Van kleurrijke graffiti tot mysterieuze beestjes: deze street art is echt de moeite waard.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Bartkira

Misschien is dit wel het meest bekende graffitiwerk van de stad. De Spoorzone is niet meer voor te stellen zonder het kunstwerk. In 2015 zette Erik Veldmeijer het ontwerp van Frans Boukas op de muur voor festival Incubate. Wie door de vrolijke kleurtjes heen prikt, gaat met andere ogen naar de street art kijken. Het is een opgezwollen Homer in de stijl van de Japanse tekenfilm Akira.


Meer over Hall of Fame ontdekken?

Hall of Fame entertainment

Vandaag gesloten

Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Vlaamse gaai

Verderop in de Spoorzone prijkt de Vlaamse gaai. Met zijn pastelroze en blauwe kleur valt het beestje op, zeker in de winter wanneer de bomen bladerloos zijn. Na jaren wikken en wegen hoe ze hun gebouw 84 beter onder de aandacht konden brengen, kwamen ondernemers Edwin en Jolanda de Leeuw van Studio Web Presence en 013 Straatjes op het idee om urban kunstenaar Tom de Meer zijn gang te laten gaan. Het resultaat mag er wezen.

Mysterieuze beestenboel

Zijn we weer. Steeds mooier. #spoorzone #smederij #streetart #tilburg

A post shared by Bastiaan Vermeer (@vermeerbastiaan) on

Ineens waren ze er: de mysterieuze beestjes. Ze lijken zich te vermenigvuldigen op muren, stenen en zelfs wc’s in de hele stad. De maker is net zo onbekend als de volgende plek waar er weer een beestje zal opduiken. Bas van Stadsgezicht interviewde de anonieme maker die vertelde dat hij bang is om zijn kunstopleiding te moeten verlaten als hij op heterdaad betrapt wordt. Liefhebbers denken dat de geheime kunstenaar geen graffiti, maar verf op waterbasis gebruikt. De maker mag dan niet ontmaskerd zijn, de identiteit van de beestjes wel: het zijn hertjes. Weet je meer over dit mysterie? Laat het ons weten via [email protected]

Steeds andere street art

Een van de plekken waar je legaal mag spuiten is in het Westerpark. Of je nu je eerste tag maakt of al jaren de muren in Tilburg versiert: iedereen mag zich uitleven op de muur. Daardoor is er elke maand wel een nieuwe aanwinst. Nergens in Tilburg komen zoveel verschillende stijlen bij elkaar.

Graffiti bij Heavens Kitchen

? Tilburg – Lovely restaurant in my hometown, nice to hang out on a summer night. As you can see it only rains these days.. ?

A post shared by Denise Dewaele – Leijser (@travelwithdenise) on

Met de graffitimuur van Studio Giftig brengt restaurant Heavens Kitchen een creatieve, rauwe sfeer naar de Piushaven. Maakt niet uit wat voor weer het is, door de vrolijke kleuren krijg je een instant zomergevoel. Op het terras kun je uren ongegeneerd staren onder het genot van lekker eten en een drankje.


Meer over Heavens Kitchen ontdekken?

Heavens Kitchen Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Piushaven 21, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

Het alfabet van Joep van Gassel

Urban kunstenaar Joep van Gassel gaat op het gemakje het alfabet af. Met zijn street art laat hij op verschillende plekken in Tilburg zien hoe de letters A tot Z als gebouw uit de verf komen. De letter K staat langs het spoor en is een reproductie van een stencil dat zijn grootvader ooit ontwierp. Joep is nog niet klaar met zijn project.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.