Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spooky, hier in Tilburg zou het spoken!

Door Rowie van der Vliet 15 september 2020

Brrr! Of het echt waar is, durven we niet te zeggen maar in Tilburg zouden er op verschillende plekken spoken gespot zijn. Over meerdere plekken in de stad zijn spookverhalen terug te vinden op de paranormale Facebookpagina Geestenrijk – Spookhuizen, Spooklocaties, spookverhalen, geesten. Lees mee en huiver.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Huize Nazareth

Huize Nazareth. Foto: Google Maps

Huize Nazareth was vroeger een internaat, waar erge dingen zijn gebeurd. Hier werden kinderen namelijk misbruikt door fraters. Het zorgt nog steeds voor spookverhalen, zo schrijft Stadsgezicht. Bewoners krijgen het gevoel dat er iemand naast hen in bed ligt terwijl dat niet zo is, zien schimmen of horen de stemmen van een mannenkoor.

Hasseltstraat 115

DE KLOPGEEST VAN DE HASSELTSTRAAT„Noem het maar een klopgeest", zegt de 23-jarige metselaar-timmerman Lucien Spapens,…

Posted by Geestenrijk – Spookhuizen, spooklocaties, spookverhalen, geesten on Tuesday, 8 September 2015

Het zal je maar gebeuren! In een artikel van De Telegraaf uit 1978 is het spookverhaal van Hasseltstraat 115 te lezen. Lucien Spapens kocht het huisje op zijn 23ste, maar durfde eigenlijk alleen nog maar overdag te klussen. Zijn vriendin en hij hoorden steeds een klopgeest. Er is zelfs een priester langsgekomen om boze geesten te verdrijven. Lucien gaf tegenover de Telegraaf aan dat het niks kwaadaardigs was, maar toch twijfelde hij of hij hier wel moest gaan wonen.

Villa Tivoli

Posted by Geestenrijk – Spookhuizen, spooklocaties, spookverhalen, geesten on Saturday, 16 July 2016

Villa Tivoli in Tilburg staat er niet meer, maar was vroeger te vinden aan de Tivolistraat. We weten niet wat er aan de hand is met deze foto, maar het lijkt net of er onder de trap doorzichtige meisjes in de deuropening te zien zijn. Bi-zar! Thierry P. Dinjens viel het ook op, dus tipte hij Geestenrijk – Spookhuizen, spooklocaties, spookverhalen, geesten.

Kasteelhoeve

Kasteelhoeve in Tilburg. Foto: Google Streetview

Yannick laat aan Geestenrijk – Spookhuizen, spooklocaties, spookverhalen, geesten weten dat het spookt bij Kasteelhoeve in Tilburg. “Dat was vroeger een boerderij, Daarna een wijkgebouw, En het is nog veel meer geweest. Maar nu is het een woonvoorziening. Ik woon daar toevallig al zeven jaar. Maar ik merk dat daar vooral ’s avonds laat een behoorlijk akelige en grimmige sfeer hangt. En bij het kerkhof tegenover de NOVICOM flat daar spookt het ook. Vrienden wonen daar. Als je daar uit het raam kijkt, kijk je precies uit over het kerkhof. Het spookt daar zelfs ’s middags. Elke keer als ik daar ’s middags op visite ben en ik kijk uit het raam zie ik ook geesten ronddwalen. Wat op zich vreemd is. Want geesten zijn meestal alleen ’s avonds actief”, liet hij in begin 2020 weten. Er is nu een Thomashuis gevestigd, waar mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking wonen.

Begraafplaats aan de Bredaseweg

Marietje Kessels
Het graf van Marietje Kessels Foto: Google Maps

Maarten vertelt aan Geestenrijk – Spookhuizen, spooklocaties, spookverhalen, geesten dat hij een bezoekje bracht aan de begraafplaats aan de Bredaseweg. “Wij liepen er rond, maar het voelde echt niet fijn! We werden misselijk en kregen een depressief gevoel. Hoe verder we liepen, hoe erger het werd. We maakten een foto van het bekende graf van Marietje Kessels. Je zag een hele duidelijke rode orb… Dit was de druppel en we zijn weggegaan. Toen we terug waren bij onze auto was heel het gevoel weg!”

Koningshoeven N.V

Beeld ter illustratie. Foto: Google Streetview

Nee, we hebben het hier niet over Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot waar La Trappe-bier wordt gemaakt. Het zou spoken bij een vroegere textielfabriek in Moergestel. De Facebookpagina Geestenrijk – Spookhuizen, spooklocaties, spookverhalen, geesten kreeg een tip van een lezer. “De Koningshoeven in Moergestel (bij Tilburg) schijnt ook behekst te zijn, althans vroeger toen het nog een textielfabriek was waar m’n vader werkte, daar heeft een nachtwaker destijds ontslag genomen vanwege het feit dat het daar spookte volgens hem.”

Lees ook:

bredaseweg

Brrrr, op deze plekken in Tilburg zou het spoken!

In de categorie: dan weten we welke plekken we moeten vermijden. We doen onderzoek naar plekken waar...
UFO's

UFO’s in Tilburg?! Deze meldingen kwamen onlangs binnen

Of je nu in buitenaards leven gelooft of niet, onze aardbol en het universum eromheen heeft een hoop...
TIlburg aliens

Huh… Is dit het bewijs van buitenaards leven in Tilburg?

Zit je 's avonds nog lekker even op het terras, vliegt er ineens een zilver voorwerp voorbij. Hmm da...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.