Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schrikkeldag: 5 x dit vieren deze Tilburgers op 29 februari

Door Rowie van der Vliet 29 februari 2020

Jarig of getrouwd zijn op 29 februari heeft voor- en nadelen. Voordeel: het is een unieke datum. Nadeel: het is zo bijzonder, dat deze dag maar eens in de vier jaar voorkomt. Wij gingen op zoek naar Tilburgers die iets te vieren hebben op schrikkeldag. En reken maar dat we die gevonden hebben.

Schrikkeljaar, schrikkeldag: hoe zat het ook alweer? Een jaar heeft 365 dagen. Alleen eens in de vier jaar is het een schrikkeljaar en komt daar een extra dag bij.

365 dagen en zes uur

De maand februari telt dan geen 28, maar 29 dagen. Waarom? De aarde heeft 365 dagen en zes uur nodig om een baan rond te zon te trekken. Hierdoor hebben we elk jaar een kwart etmaal over, dit wordt eens in de vier jaar omgezet in een extra dag. 2020 is zo’n schrikkeljaar en dat betekent dat zaterdag 29 februari op de agenda staat.

Dit vieren Tilburgers:

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Zusjes Marga en Carla

Marga en Carla zijn jarig op 29 februari. Foto: Eigen foto

Hoe uniek is dit?! Marga en Carla zijn zusjes, allebei jarig op 29 februari en geen tweeling! De dames verschillen vier jaar. Eigenlijk best logisch, want om de vier jaar hebben we weer een schrikkeljaar. “Dubbelfeest”, aldus Marga. “Yesss, een keer echt jarig met mijn vier jaar jongere zusje. Blijft zo speciaal”, vindt Carla.

17-jarige moeder

Britney Spears Birthday GIF by HuffPost - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

De moeder van Caroline is ook jarig. “Die wordt alweer zeventien”, zegt Caroline met een knipoog. Hoe zit dat dan? Nou, ze heeft hiervoor zestien keer een schrikkeljaar meegemaakt! Tja, als je op 29 februari jarig bent, mag je niet heel veel de kaarsjes uitblazen. Zouden er in 2020 17 of 68 kaarsjes op haar taart staan?

Grote zoon is jarig

Excited Happy Birthday GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

“Mijn grote zoon viert zijn derde verjaardag”, zegt Sandra met een grote glimlach. Hij maakt nu voor de derde keer een schrikkeldag mee, maar eigenlijk wordt-ie dus twaalf jaar. Gefeliciteerd!

Nieuwe winkel

Happy Eddie Murphy GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

De Tilburgse Linda heeft een unieke datum uitgekozen om haar nieuwe reisbureau te openen. Vanaf 29 februari vinden we Dreizen in het nieuwe winkelcentrum Koningsoord in Berkel-Enschot. Wat tof!

Tachtigste verjaardag

Friends Hug GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Els staat vandaag vast met een dubbel gevoel op. Haar man viert zijn tachtigste verjaardag (natuurlijk niet als we alleen schrikkeljaren meetellen), maar door zijn alzheimer is hij ziek. We hopen heel erg dat jullie vandaag lekker samen kunnen genieten. Veel sterkte!

Lees ook:

Feest Thijs en Rowie

Feestje! Dit krijg je allemaal gratis op je verjaardag in Tilburg

Hoera, je bent jarig en dat betekent tijd voor een feestje! Je ontvangt op deze dag al veel felicita...
Feest Thijs en Rowie

9 x hier kun je jouw verjaardag op een originele manier vieren in Tilburg

Wat ga je doen met je verjaardag? Ieder jaar is het weer een overweging: thuis, buiten de deur, mét ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.