Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Omdat het kan: we reden met een tuktuk door de Heuvelstraat

Door Noah Godefroy 3 september 2020

Loop je even op je gemak door de Heuvelstraat, kom je een heuse tuktuk tegen. Oké, misschien wat ruimer en íets luxer dan de gemiddelde tuktuk in Azië, maar toch. Wij besloten even een rondje mee te rijden: recht door de Heuvelstraat.

De tuktuk heet eigenlijk TukTukkie en is een initiatief van Beddenreus. Stap in, maak een gratis ritje, post een foto met de hashtag #TukTukkie en maak kans op een gratis bed!

TukTukkie

Hoewel onze bedden nog prima in elkaar zitten, vroegen we toch even of we een rondje mee mochten rijden. “Geen probleem”, laat Bart, chauffeur van dienst, ons weten. Hij legt uit waar de actie precies voor bedoeld is: “Beddenreus heeft studentendeals met kwalitatieve bedden voor een studentenprijsje. We brengen studenten van hier naar station en hopen dat ze meedoen aan de actie. Tot nu toe is het een groot succes.”

TuktukWat je mag doen in je eerste week stage bij indebuurt Tilburg? Foto: indebuurt Tilburg.

50 kilometer per uur (?)

Wij twijfelen geen moment en stappen in. We rijden recht de Heuvelstraat in. Het gaspedaal wordt nog niet vol ingetrapt want “hij gaat wel 50 kilometer per uur”. En dat te denken dat je normaal niet eens met de fiets door de Tilburgse winkelstraat mag. Via de Willem II-straat rijden we linksaf de Tuinstraat in. Bij de Vijfsprong rechtsaf, richting het station.

Aziatische ervaring

We rijden door de Stationsstraat naar de Spoorlaan en slaan daar rechtsaf richting het reuzenrad. De chauff trapt ‘m eens flink op z’n staart en wat blijkt: het ding gaat inderdaad best hard. Via de Heuvelring komen we weer op de plaats van bestemming en zijn wij een Aziatische ervaring in hartje rijker.

Lees ook:

Dit weekend is er een vrijheidsmars in de binnenstad van Tilburg

Een groep Tilburgers vindt dat er veel meer mogelijk is op het gebied van horeca en entertainment in...

Versmarkt Mercado Emma is open en zo ziet het eruit

Van die dingen waarvan je eigenlijk niet wist dat je ze wilde: een versmarkt in hartje centrum! Merc...
De Erfgenaam

Terugkijktip: Ruben Nicolai helpt Tilburger aan €13.000,-

We kennen tv-presentator Ruben Nicolai vooral van zijn grappen en grollen, maar in zijn nieuwe RTL-p...

adv.