Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waarom de Westpoint niet meer de hoogste woontoren van Nederland is

Door Rowie van der Vliet 4 november 2017

Wist je dat Tilburg een tijdje de hoogste woontoren van Nederland heeft gehad? We hebben het natuurlijk over Westpoint, die 141,6 meter bedraagt. Deze eer konden we zo’n twee jaar later alweer op onze buik schrijven. Hoe hoog is de Westpoint nu ten opzichte van andere woontorens in ons kikkerlandje?

Tijdens de opbouw van de Westpoint werd in juli 2003 het hoogste punt bereikt. De officiële oplevering vond plaats in 2004. De woontoren is een ontwerp van Margriet Eugelink van Van Aken Architektuur. De wolkenkrabber telt 47 verdiepingen en heeft 154 appartementen. Dat is nogal wat!

Grote letter M

Iets meer dan tien meter. Zoveel was er nodig om de Westpoint te verslaan. De Montevideo-toren in Rotterdam bereikte namelijk 152,32 meter op 31 maart 2005. Een beetje zuur is het wel, want de toren zelfs is ‘maar’ 139,5 meter hoog. Op het gebouw aan de Kop van Zuid is namelijk een grote letter M geplaatst die de doorslag gaf. Inmiddels is de Montevideo-toren overigens alweer verslagen door wolkenkrabber New Orleans in Rotterdam. Deze haalt een hoogte van 160,5 meter.

Grootste van Brabant?

De Westpoint is overigens nog wel de hoogste woontoren van Brabant. Hoe lang Tilburg dat nog weet vol te houden, is moeilijk te zeggen. De gemeente Eindhoven heeft namelijk bouwplannen goedgekeurd voor een woontoren van 158 meter. Wanneer ze in Eindhoven beginnen met de opbouw is nog niet bekend.

Meer over

Mysteries Wonen

adv.