Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waarom is er opeens een mini-rotonde in de Magazijnstraat?

Door Thijs Dingemans 16 september 2017

Is het je ook al opgevallen? In de Magazijnstraat ligt sinds deze week opeens een mini-rotonde, voor de ingang van de parkeergarage bij het Pieter Vreedeplein. Heel Tilburg snapt er niets van. Wij ook niet en daarom trokken we eens even aan de bel bij de gemeente.

Laten we eerst even beginnen met het ‘probleem’. Buurtbewoners kijken hun ogen uit: weinig auto’s rijden ook echt een rondje. Nee, iedereen crost over de ‘witte vlek’ heen en rijdt dan de garage in. En dat is niet de bedoeling van een rotonde, toch?

Beter bereikbaar

Goed, waarom zit die rotonde er eigenlijk? Heel simpel: om het verkeer in goede banen te leiden. De gemeente is namelijk druk bezig met werkzaamheden in de Telegraafstraat, omdat die weg een eenrichtingsweg wordt. Auto’s kunnen binnenkort vanaf de Heuvelring rechtsaf slaan en zo meteen de garage in. Je hoeft dus niet meer de hele stad door om je auto te parkeren.

Goede doorstroom

Volgens een woordvoerder van de gemeente was daar behoefte aan. Er kwamen steeds meer signalen dat de parkeergarage niet goed bereikbaar is en dat wordt nu dus verbeterd. Maar… dat betekent wel dat er een tijdelijke oplossing gevonden moet worden voor de ontsluiting van de garage. Daarom is de mini-rotonde geplaatst, zodat het verkeer goed doorstroomt.

Mysterie opgelost!

Heb jij nog een Tilburgs mysterie? Je mag ons tippen en dan gaan we het voor je uitzoeken! Mail naar[email protected].

Meer over

Mysteries

adv.