Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgse mysteries: Zijn dit nou wel of niet de eerste ‘tiny houses’ van Tilburg?

Door Thijs Dingemans 16 december 2017

Wel of geen ‘tiny houses’? Dat is de vraag die ons de laatste tijd bezighoudt zodra we langs de houten huizen in de Spoorzone lopen. Ze vallen op, alleen zien we er nog geen bankstel en bed instaan..

En dat gaat ook niet gebeuren. We dachten aanvankelijk dat de vier houten huizen (twee op elkaar) bewoond zouden worden. Niet héél gek. Zoals je wellicht weet krijgen we in Tilburg een dorpje met minihuizen. De ‘tiny houses’ dus. Maar: die komen iets verderop, vlakbij het stadshart op een binnenterreintje tussen het NS-Plein en de Gouden Regenstraat.

Een kantoor dan?

Goed, we kunnen dus uitsluiten dat deze houten huisjes bewoond worden. Maar wat dan wel? Een kunstwerk? Een kantoor? Nee. Deze huisjes zijn een informatiepunt van Spoorzone013 (SPZ013). Daarachter zitten de mensen die zich bezighouden met alle ontwikkelingen in de Spoorzone; denk aan de bouw/oplevering van Clarissenhof, de aanleg van het Spoorpark en de ‘herbeleving’ van de Polygonale Loods waar EVE vorige week opende. Een soort van kantoor dus, dat er zo uitziet:

spz013
Foto: Indebuurt

Mysterie opgelost!

Heb jij nog een Tilburgs mysterie? Je mag ons tippen en dan gaan we het voor je uitzoeken! Mail naar [email protected].

Meer over

Mysteries

adv.