Tilburgs mysterie: Wat zijn ze allemaal aan het doen naast de LocHal?

Door Rowie van der Vliet 20 april 2019

Het is je vast al opgevallen: er is heel wat gaande op het terrein naast de LocHal. Het gebied is afgezet met hekken en werklui zijn druk in de weer. En dat doen ze niet voor niets (duh!): de voorbereiding voor de bouw van Plan-t is in volle gang. 

Plan-t, die naam heb je vast al eens voorbij horen komen. Maar weet je ook wat het is? We helpen je een handje! Plan-t is de nieuwste aanwinst van de Spoorzone. Zo nieuw, dat het binnenkort gebouwd gaat worden. Het gebouw komt voor de LocHal te staan. Ergens wel zonde dat het gebouw met onder andere de bieb en Seats2Meet, dat zoveel lof krijgt, strakjes minder goed te zien is. Maar eerlijk is eerlijk: Plan-t wordt ook een echte blikvanger. Het project is een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed, VolkerWessels en makelaarsteam Naber Bedrijfshuisvesting of Cushman & Wakefield.

Laaiend enthousiast

Sommige bedrijven zijn al laaiend enthousiast over het gebouw, dat een kantoorgebouw wordt. Niet zo’n kleintje, want het wordt tien duizend vierkante meter. Hoppa! Dat zien reclamebureau Scheepens, kantoormeubelproducent Bisley, adviesbureau Censor (het bedrijf van Prins Etienne d’n Irste) en Marketing Tilburg wel zitten. Daarom ondertekenden ze een contract en krijgen ze een ruimte in het nieuwe pand. Na al dat werken toe aan een goede sportles? Komt dat even goed uit! Sportstudio Fit20 vinden we straks ook in het kantoorgebouw.

(tekst loopt door onder foto)

plan-t
Werk aan de winkel! Foto: indebuurt Tilburg

Monarh 2.0

Dat is nog niet alles. We kunnen straks ook een hapje eten. Monarh krijgt hier namelijk een tweede vestiging! In februari 2018 werd al bekend dat het net een iets ander concept gaat worden dan het huidige sterrenrestaurant. Het wordt een tikkeltje toegankelijker en betaalbaarder. We kunnen hier straks ontbijten, lunchen, dineren, borrelen of flexwerken. De koks krijgen het er maar druk mee, want ze gaan ook de catering verzorgen voor zevenhonderd tot zeshonderd medewerkers die in Plan-T komen te werken. Zal dit de leukste ‘kantoorkantine’ van Tilburg worden?

Parkeren in de Spoorzone

Inmiddels is Plan-t al veel meer dan een plan. Het wordt een kantoorgebouw van maar liefst zeven verdiepingen. Zo hé! Wist je misschien niet: de naam verwijst naar een bijzonder treinstel uit de jaren zestig dat in de Spoorzone werd opgeknapt. Bovendien wordt het gigagrote kantoorgebouw helemaal duurzaam gebouwd. Zo komen er zonnepanelen, led-verlichting en klimaatplafonds. Naast de vele bedrijven, de sportschool en Monarh 2.0 vinden we hier ook een ondergrondse parkeergarage, centrale receptie, een chillruimte en meerdere vergader- en presentatieruimtes.

Wat zijn ze nu aan het doen?

Er wordt momenteel druk gewerkt aan het slaan voor de bronnen voor de warmte-koude opslag. Zo kunnen ze het klimaat in het gebouw goed regelen. Goed, deze week is de eerste paal geslagen. Voorlopig zien we nog een hoop zand, maar dat verandert binnenkort zéker. We zijn benieuwd…

Mysterie opgelost!

Heb jij nog een Tilburgs mysterie? Je mag ons tippen en dan gaan we het voor je uitzoeken! Mail naar [email protected].

Lees ook:

Burgemeester Stekelenburgplein

Zo gaat het Burgemeester Stekelenburgplein eruit zien

Groen in de Spoorzone? Dat vinden we nu vooral in de fijne ietwat verborgen binnentuin met zijn grot...
vacatures

Gaaf! Monarh krijgt een tweede vestiging in Tilburg

Wauw, het gaat lekker met Monarh! In 2017 stonden ze eindelijk in de prestigieuze Lekker-gids en nu ...
bibliotheek tilburg lochal

VIDEO: Wát een parel! Zo ziet de gloednieuwe bibliotheek in de LocHal eruit

We namen je eerder deze week al mee met onze sneak preview naar de LocHal in de Spoorzone. Het histo...

Meer over

Mysteries

adv.