Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgs mysterie: Wat is dit gekke straatje in de Heuvelstraat?

Door Angela Weisz 18 mei 2019

Grote kans dat je geen weet hebt van het gekke straatje in de Heuvelstraat. Deze is namelijk zó smal dat je het al gauw over het hoofd ziet! Een van onze locals benoemde het zelfs tot een van haar favoriete plekken in de stad. Maar niemand lijkt te weten wat hier schuilt. Wij van indebuurt Tilburg zijn zo nieuwsgierig geworden, dat we dit mysterie voor eens en altijd oplosten. 

Als je shopt in het centrum, valt het je misschien niet op. Je loopt vaak langs dit smalle straatje. Als je na het lezen van dit artikel besluit om het op te zoeken, zul je verbaasd zijn over hoe je dit niet hebt gezien. Dat hadden wij ook!

Een gek straatje

Er zit niks anders op dan op zoek te gaan naar het beruchte paadje. En inderdaad: ook wij liepen er een paar keer langs. Het nauwe straatje in de Heuvelstraat ligt precies tussen de Blokker en de Holland & Barrett (voorheen ‘de Tuinen’). We zien aan het begin een paar brievenbussen, hangend aan de muur. Verder zijn er twee deuren. Het voelt een beetje gek als je door het paadje loopt. De muren lijken op je af te komen. We kunnen ons wel voorstellen dat iemand met claustrofobie hier niet bepaald blij van wordt.

Aanbellen

We bellen eerst bij het deurtje aan het einde van de straat aan. Helaas, geen geluid vanuit de andere kant van de deur. Maar we laten het er niet bij zitten en lopen richting de tweede deur waar we aanbellen. Na enkele minuten van stilte, horen we wat gerommel aan het slot. Yes, een teken van leven! De deur gaat langzaam open en een meisje staat in de opening. ”Hello?”

(tekst loopt door onder de foto)

Straatje Heuvelstraat

Overlast

Het meisje heet Denise Slobodova en ze is een 21-jarige internationale student aan het Fontys. Wat blijkt? Samen met drie andere studenten woont ze in een studentenhuis aan het nauwe straatje. Er wonen dus mensen in dit straatje! Al gauw raken we in gesprek over hoe het is om hier te wonen. ”Er is vaak overlast die komt van dronken mensen”, vertelt Denise. ”Vooral op de donderdag en in het weekend. Als ik vrijdagochtend naar school ga, ligt er vaak kots of andere viezigheid voor de deur.” In het begin had Denise moeite met het vinden van haar eigen kamer. ”Ik liep er zo vaak langs! Als ik bezoek verwacht, sta ik meestal al klaar bij de deur. Nu vind ik het zelf juist heel makkelijk om te vinden, omdat ik weet dat ik altijd in dit smalle straatje in de Heuvelstraat moet zijn.”

Lees ook:

Penoza cast seizoen vijf

Tilburgs mysterie: waar in de stad zijn opnames gemaakt voor de film van Penoza?

Je ziet het niet elke dag in Tilburg. Acteur Tygo Gernandt die buiten een sigaretje rookt. Of Sigrid...
hasseltse kapel

Tilburgs mysterie: waarom gaan we in mei naar de Hasseltse Kapel?

De Hasseltse Kapel is een bekende plek voor veel Tilburgers. In mei staan er verschillende stands wa...
Bisschop Zwijsenstraat

Tilburgs mysterie: Wie was Bisschop Zwijsen van de Bisschop Zwijsenstraat eigenlijk?

Wie kent 'm niet: de Bisschop Zwijsenstraat? Doordat de straat tegenover het Stadhuisplein ligt en k...
plan-t

Tilburgs mysterie: Wat zijn ze allemaal aan het doen naast de LocHal?

Het is je vast al opgevallen: er is heel wat gaande op het terrein naast de LocHal. Het gebied is af...
gedenksteen

Tilburgs mysterie: Wat doet die bijzondere steen op de Vijfsprong?

Is het jou al eens opgevallen? Wie een lekker bakje koffie of biertje nuttigt op het terras van Café...

adv.