Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgs mysterie: wat gaan ze hier bouwen op de hoek van de Boomstraat?

Door Thijs Dingemans 4 januari 2020

Stond daar niet járen dat opvallende gele gebouw op de hoek van de Boomstraat? Jazeker! Sinds kort is het squashgebouw gone; eind 2019 is men begonnen met de sloop en inmiddels zijn de lijnen uitgezet voor iets nieuws. Maar wat…?

Het was toch wel een begrip in de Boomstraat: Squash Centrum De T. Het gebouw – de laatste jaren flink overdekt door een klimop – gold als buurtcentrum van de wijk. Jong en oud speelde squash, er werd gebiljart en als de wijk een feestje vierde, gebeurde het in ‘squashcentrum de T’. Maar het pand is niet meer.

Bouwput

Halverwege november (in week 47 van 2019) begon men met de sloop: in amper twee dagen tijd ging het felgele pand tegen de grond. Daarna werden alle puinresten opgeruimd en kwam er nieuw zand. De lijnen werden opnieuw uitgezet en een diepe kuil werd gegraven. Het resultaat? Een groot gat op de hoek van de Boomstraat, de Populierstraat en de Elzenstraat. En een onbeantwoorde vraag…

Tekst loopt door onder foto. 

stadswoningen boomstraat
Jaren stond hier op de hoek van de Boomstraat het gele sportcentrum. Foto: indebuurt Tilburg

Stadswoningen Boomstraat

Wat komt er op de plek van Squash Centrum De T? In de bewonersbrief die de wijk ontving, stond alleen dat er ‘5 stadswoningen aan de Boomstraat komen’. De fotootjes in de brief verklapten al wel wat, maar nog niet heel veel. En toen was daar Brabants Dagblad met het verlossende antwoord. Squashen lukt helaas niet meer, maar misschien worden er hier straks heel wat potjes badminton gespeeld: op de plek van het oude squashcentrum komen vijf nieuwe stadswoningen mét tuin.

Nog even geduld

De woningen, die volgens BD bestemd zijn voor senioren, staan straks tegenover Wijkcentrum In De Boomtak en hebben dus een binnentuin. Dat wordt ’s zomers heerlijk genieten in het zonnetje! De toekomstige bewoners moeten nog wel even wachten; eind 2020/begin 2021 worden de nieuwbouwhuizen opgeleverd.

Nieuw elan in de Boomstraat

Zo krijgt het ‘nieuwe’ hoekje in de Boomstraat wéér wat moois erbij. De vijf stadswoningen volgen op nieuwbouwproject Vormenrijk, dat begin 2019 werd opgeleverd. Mocht je dat volledig gemist hebben: de 124 huurhuizen en zes -appartementen staan op de locatie waar ooit de Vormenfabriek zat (en later járen droogstond). Met de komst van de vijf nieuwe woningen krijgt de hoek van de Boomstraat, de Populierstraat en de Elzenstraat nog meer elan. Zo blijkt maar weer: Tilburg de Schôônste stad van ’t laand!

En dit staat straks op de plek van het squashcentrum:

stadswoningen boomstraat
Een impressie van de nieuwe stadswoningen in de Boomstraat. Foto: Bouwbedrijf Gebroeders Van Gisbergen

Lees ook:

plan T

Mysterie: wat komt er in die andere bouwput naast LocHal?

Nog niet zo lang geleden vroegen wij ons hardop af wat ze nu eigenlijk naast de LocHal aan het bouwe...
Saray Meubel

Tilburgs mysterie: sloop Saray Meubel begonnen, maar wat nu?

Ideale ligging, een goede infrastructuur én ruimte zat: wie over het oude pand van Saray Meubel spre...
burgemeester brokxlaan

Mysterie: Wat gaan ze hier doen bij de Burgemeester Brokxlaan?

De bouwvak is voorbij en dat is te merken: de bouwvakkers zijn in Tilburg druk in de weer met lopend...

adv.