Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgs mysterie: hoeveel miljonairs wonen in Tilburg?

Door Rowie van der Vliet 19 oktober 2019

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een beeld, de andere keer zit er een heel verhaal verborgen achter een straatnaam. Wij proberen deze weetjes te ontfutselen in de rubriek Tilburgs mysterie.

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras dan ook onderhouden wordt door een tuinman, die meteen even de fontein en het zwembad schoonmaakt. Hoeveel Tilburgers zwemmen er in het geld? Dat kunnen wij je vertellen. Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in de buurt wonen?

Eén miljoen of meer

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115.000 huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. De rijkste mensen van het land wonen vooral in Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. In Wassenaar is bijvoorbeeld 9,1% van de huishoudens miljonair. Maar het meeste aantal miljonairshuishoudens woont in Amsterdam, namelijk 6400 gezinnen. Niet zo heel gek, want het gaat hier om de hoofdstad.

Miljonairs in Tilburg

Vergeleken met die plaatsen stellen we – qua portemonnee – niet veel voor in Tilburg. ‘Maar’ 700 Tilburgse huishoudens zijn miljonair. Dat is goed voor 0,7 procent. Daarmee wonen er in Tilburg de minste miljonairs van alle grote Brabantse steden. We weten ook wie de rijkste Tilburger is. Die eer gaat naar Eric Wilborts. Nu denk je vast: hè, wie is dat nou weer? Eric is – samen met tennismaatje René Moos – oprichter van fitnessketen Basic-Fit en hij is eigenaar van golfbanen. Op 2018 stond hij nog in de Quote 500 op plekje 316.

Meeste miljonairshuishoudens in Brabant

De meeste miljonairs van alle Brabantse steden? Die wonen in Breda! Het gaat om 1200 huishoudens. Dat is gemiddeld goed voor 1,4 procent van alle huishoudens uit ‘Kielegat’. Snappen we wel, want ook dj Tiësto (echte naam: Tijs Verwest) woont nog steeds in Breda. In Den Bosch vind je ook relatief veel miljonairs. Het gaat om 900 gezinnen en 1,2 procent van alle Bossche huishoudens.

Nog minder miljonairs dan in Tilburg

Als we kijken naar grote steden in Nederland wonen er alleen in Nijmegen, Heerlen, Almere en Vlissingen nog minder miljonairs. Het gaat dan om 0,6 en 0,5 procent.

Tekst loopt door onder het kaartje

Eigen zaak

Lijkt het je wel wat, miljonair worden? Dan doe je er goed aan een eigen bedrijf te starten: acht op de tien kostwinners in een miljonairshuishouden heeft namelijk een eigen zaak. De helft van hun vermogen bestaat dan ook uit de waarde van aandelen in een eigen bedrijf en ondernemingsvermogen.

Zit je ook met een mysterie in je maag?

Zit jij ook met een Tilburgs mysterie waar je maar geen oplossing voor kan vinden? Neem contact met ons op en we gaan voor je op onderzoek uit.

Lees ook:

Tilburgs mysterie: Wat doet deze paspop op een soort duikplank aan het NS-plein?

Bommetje! Het lijkt nét of deze paspop zo van de duikplank in het water kan springen. Maar uh, paspo...
muurgedicht

Tilburgs mysterie: Waarom lijkt het bij dit gedicht in de binnenstad net of je een bril nodig hebt?

Kijk maar eens om je heen in de binnenstad. Op diverse muurtjes staat een cadeautje aan Tilburg. Zo ...

Tilburgs mysterie: Wat doen deze bijzondere voorwerpen in de Oude Warande? [video]

In de Oude Warande is veel moois te zien. Wat dacht je van eekhoorns, schattige honden die worden ui...

adv.