Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgs mysterie: Waar zit die verrekte Kiss & Ride bij Station Tilburg?

Door Rowie van der Vliet 1 februari 2020

Even iemand ophalen of afzetten bij Station Tilburg. Zo gedaan, toch? Hoppa, je rijdt gewoon met je auto naar de Kiss & Ride. Maar uh, waar zit de Kiss & Ride bij Station Tilburg tegenwoordig eigenlijk?

Station Tilburg staat in de steigers. In de afgelopen jaren is er heel wat verbouwd aan het station. Zo kreeg het pleintje aan de centrumkant een compleet nieuwe look. Dat is niet het enige: rondom het station staat er ook genoeg te gebeuren. Aan het Burgemeester Stekelenburgplein spotten we nog steeds een bouwput. Hier wordt Plan-T uit de grond gestampt. Pal naast de plek waar we eerst de Kiss & Ride zat.

Tekst loopt door onder de foto.

Kiss & Rideborden

Aan de Spoorzone-kant kunnen we dus niet meer terecht op de oude plek. Waar dan wel? We volgen de borden aan de Burgemeester Brokxlaan. Eerst rijden we langs de Houtloods en vertelt het verkeersbord dat we rechtdoor moeten. Daarna geeft een bord aan dat we op de andere rijbaan moeten zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Al snel komen we weer een bord tegen, vlak bij de ‘oude’ Kiss & Ride in de buurt van Plan-T. Het bord geeft aan dat de Kiss & Ride afgesloten is, maar dat we ook een U-turn moeten maken. Dus dat doen we maar. En weer komen we uit op de andere rijbaan van de Burgemeester Brokxlaan die aangeeft dat we naar rechts kunnen. Hoe zit het nu?

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg

Boete als je hier parkeert

Moeten we zijn bij het oude busstation aan de Burgemeester Brokxlaan? Daar is natuurlijk wel een parkeerterreintje sinds de bussen weer gewoon vanaf de Spoorlaan vertrekken. Hier vind je sowieso de taxi-opstapplaats. In de buurt van EVE staan genoeg taxi’s te wachten bij de NS-taxizone. We hoeven je niet te vertellen dat taxichauffeurs er niet zo blij mee zijn als je hun plekje ‘inpikt’. We raden het niet aan, want je kunt er een boete krijgen als je daar parkeert.

Tekst loopt door na de foto.

Je krijgt een boete als je hier parkeert. Foto: indebuurt Tilburg

No parking-vlak

Geen zorgen, we hoeven niet toch stiekem bij Plan-T of de taxistandplaats te gaan staan. Maar waar dan wel? We spotten veel Tilburgers recht voor Plan-T. Soms ook op een no parking-vlak.

Tekst loopt door na de foto.

Hier staan veel Tilburgers. Foto: indebuurt Tilburg

Kiss & Ride in Tilburg aan de Spoorlaan

Tijd om de gemeente om meer informatie te vragen! “Aan de zuidkant op de Spoorlaan, zijn er tien plaatsen aan de oostkant van het Stationsplein (naast de voetgangersoversteek). Er is ook nog een tijdelijk Kiss & Ridestop(je) vlak bij de LocHal in verband met het bouwterrein van Plan-T”, zegt een woordvoerder.

Tekst loopt door na de foto.

Kiss & Ride aan de Spoorlaan. Foto: indebuurt Tilburg

Kiss & Ride aan de Spoorzone-kant

De Kiss & Ride aan de Spoorlaan is niet moeilijk te vinden. Bij de LocHal spotten we alleen betaalde parkeervakken. Ook aan de rijbaan naast het Deprez-gebouw is het betaald parkeren. Daarom stappen we binnen bij de informatiebalie op het station. “Er is nu een tijdelijke Kiss & Ride achter restaurant EVE. De taxistandplaats vind je gelijk links, maar het is daar nog achter. Tegenover de fietsenstalling zijn vakken beschikbaar gesteld.” Bij de plek zelf staan geen Kiss & Ride-borden, maar we zien er inderdaad wel een paar auto’s staan. Het is wel moeilijk om hier te keren…

De Kiss & Ride in de Spoorzone. Foto: indebuurt Tilburg
De Kiss & Ride in de Spoorzone. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Tilburg Centraal Station

Mysterie: dit is waarom Tilburg geen Centraal Station heeft

Heb jij je ook weleens afgevraagd waarom wij geen Tilburg Centraal hebben? We hebben wel een kroepoe...
De Rits

Mysterie: Waarom ligt er een keigrote rits in het Spoorpark?

Een reusachtige rits ligt al sinds de opening in het Spoorpark. Met vrienden afspreken in het park? ...

Mysterie: Wat voor hart bedoelen ze in de straatnaam Hart van Brabantlaan?

Wie kent 'm niet: de Hart van Brabantlaan? Reken maar dat je hier langs komt als je vanuit Tilburg-W...

adv.