Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaat de Pieter Vreedestraat nog dicht nu er een nieuwe winkel zit?

Door Rowie van der Vliet 3 maart 2018

De gemeente kwam in oktober 2017 met een verrassend plan. De Pieter Vreedestraat, waar de winkel van Roy Donders toen net zat, gaat voor een deel dicht. Maar toch opende er deze week een nieuwe winkel: VANDEMAKER. Huh?! We namen contact op met de gemeente om te peilen hoe het nu zit.

Aan de kant van de Heuvelstraat staan veel winkels leeg. Het publiek dat de straat nog wel gebruikt als doorgang, maakt af en toe een foto van Rojami’s, de nieuwe winkel van Roy Donders. Tilburgers gebruiken nu de Pieter Vreedestraat én de Frederikstraat als looproute. De gemeente liet vorig jaar oktober weten dat ze geen toekomst meer zien in de Pieter Vreedestraat als winkelgebied. Daarom blijft de kant van het Pieter Vreedeplein open, maar wordt het andere deel waarschijnlijk afgesloten.

Niet afgesloten?

Toen wij over de nieuwste conceptstore van Tilburg schreven, VANDEMAKER, vroeg een lezer zich al af wat er met de Pieter Vreedestraat ging gebeuren. “Leuk, wil dat zeggen dat de Pieter Vreedestraat niet afgesloten wordt? Zou wel prettig zijn.” Goeie vraag! Daarom belden we even met een woordvoerder van de gemeente.

Druk bezig met plannen

“Er is op dit moment geen nieuws te melden over de straat”, wordt ons verteld. “Diverse betrokkenen werken momenteel aan plannen voor de Pieter Vreedestraat. De gemeente juicht het toe dat er zich in de tussentijd nog bedrijven vestigen.” Voorlopig blijft de Pieter Vreedestraat dus gewoon open. Er is best een kansje dat er ook nog nieuwe zaken bijkomen. Wie weet ook aan de kant van de Heuvelstraat zodat het lege stuk wordt opgevuld.

Mysterie wordt vervolgd…

Heb jij nog een Tilburgs mysterie? Je mag ons tippen en dan gaan we het voor je uitzoeken! Mail naar [email protected].

Lees ook…

VANDEMAKER

Leuk! We hebben er een nieuwe conceptstore bij

Hé kijk eens wat we nou toch tegenkomen! Tijdens een wandeling door de stad stuiten we zomaar op de ...
Pieter Vreedestraat Tilburg

Huh?! De Pieter Vreedestraat gaat dicht

"Ik metsel er een muurtje in", riep Frans Donders, de vader van ons Royke, over de nieuwe Frederikst...
Rojami's aan de Pieter Vreedestraat

Wij keken binnen bij de nieuwe winkel van Roy & Rian Donders ✨?

Yes, de winkel van Roy en Rian Donders, Rojami's, zit vanaf 31 augustus aan de Pieter Vreedestraat. ...

adv.