Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oproep: wat is nou een écht Tilburgs broodjeaapverhaal?

Door Noah Godefroy 7 maart 2020

Het standbeeld van Koning Willem II op de Heuvel: we zijn er maar al te trots op. Als je aan Tilburg denkt, denk je aan Willem d’n Twidde en dus móét dat standbeeld wel speciaal voor ons gemaakt zijn. Toch? Neen! Het standbeeld stond ooit in Den Haag en dus is het een heus broodjeaapverhaal dat dat beeld écht Tilburgs is.

“Een broodjeaapverhaal, stadssage of stadslegende is een (grotendeels) verzonnen verhaal dat als waargebeurd wordt doorverteld en daardoor aan overtuigingskracht wint.” Dat valt te lezen op Wikipedia. Niet dat Wikipedia betrouwbaar is: ook daar zijn regelmatig broodjeaapverhalen te vinden.

Broodjeaapverhaal

Maar wij zijn benieuwd: wat zijn nou de mooiste broodjeaapverhalen over Tilburg? Er zijn allerlei urban legends in ons stadje. Want waar komt nou dat meisje bij de schommel vandaan? Of hoe komt het dak van de Sacramentskerk eigenlijk plat? Genoeg om over te ouwehoeren, zo denken wij.

Oproep

Dus hebben wij een verzoekje: stuur ons de leukste, vervelendste of ronduit meest bizarre broodjeaapverhalen die er rondgaan in Tilburg en wij zetten ze op een rijtje! Reageren kan natuurlijk op Facebook of stuur een mailtje naar [email protected] 

Lees ook:

watertoren

7 x plekken in Tilburg waarvan je niet weet wat er binnen gebeurt

Je komt er regelmatig langs en steeds denk je: wat is dit eigenlijk voor iets? Precies van die gebou...

Tilburgs mysterie: waarom hebben we drie torens als stadswapen?

Noem maar eens drie bekende torens uit Tilburg op. Drie, twee, één... go! Westpoint, de watertoren e...

Tilburgs mysterie: Waar zit die verrekte Kiss & Ride bij Station Tilburg?

Even iemand ophalen of afzetten bij Station Tilburg. Zo gedaan, toch? Hoppa, je rijdt gewoon met je ...

adv.