Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgs mysterie: waarom stoort je autoradio in Tilburg-West?

Door Rowie van der Vliet 16 november 2019

Rijd je op de Ringbaan-West, begint je autoradio opeens te kraken. Dat is balen als je net zo lekker aan het meezingen was met een nummer. Wij vroegen ons af: waarom stoort de radio zo in Tilburg-West?

Onze collega’s in Dordrecht kunnen over storende radiozenders meepraten. Voor wie weleens in Dordt komt: op de Reeweg Oost langs de begraafplaats kan je autoradio zomaar ineens uitvallen. Onze collega’s kregen een reactie uit Tilburg. Hier gebeurt het ook!

Zwart gat

Patrick Uijtdeboogaardt maakt het altijd mee als hij door Tilburg-West rijdt. “Ik heb geen idee waarom dat is. Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd, want de ene keer is het erger dan de andere. Er is een soort zwart gat wat radiozenders betreft. Vooral bij SLAM en andere zenders.” Patrick maakte ook nog eens een handig overzicht van het gebied waarin hij er last van heeft. Het gaat hierbij vooral om de Ringbaan-West, de Reeshof, de wijk Het Zand, maar ook de A58.

Tekst loopt door na de foto.

Het gebied waar radiozenders in Tilburg storen. Foto: Google Maps

Niet zo specifiek

Nieuwsgierig als we zijn, gingen we natuurlijk zelf op onderzoek uit. En wat blijkt? Niet alleen SLAM doet het minder als je in Tilburg-West rijdt. We merken het ook met bijvoorbeeld Veronica en Radio 1. Hoe zit dat dan?

Op de kaart

Het is wel heel toevallig, allemaal verschillende zenders die in Tilburg een beetje storen. We pakten de zenderkaarten van de diverse zenders erbij. Daaruit blijkt dat twee zendmasten in Tilburg alleen Sky Radio, Radio 8FM, BNR Nieuwsradio en Radio 538 doorgeven. Grote kans dus dat deze zenders juist minder vaak storen. Een zendmast vinden we op appartementencomplex Elegance aan de Schouwburgring. De andere staat op het voormalige KPN-gebouw aan de Telegraafstraat, in de buurt van de Helga Deentuin. Ook zit er een buismast op Servicecentrum Het Laar aan de Generaal Winkelmanstraat.

Zendmasten in de buurt

De dichtstbijzijnde mast die SLAM uitzendt? Die vinden we in Breda. Loon op Zand heeft ook een radiomast die 100%NL, RadioNL en Veronica uitzendt. De grote zenders hebben ieder eigen masten, maar allemaal zouden ze heel Tilburg van radio moeten voorzien.

Weet jij het?

Dit is dus een mysterie waar wij nog geen antwoord op hebben. Wat denk jij dat er achter dit mysterie zit? We horen het graag via een mailtje.

Zit je ook met een mysterie in je maag?

Zit jij toevallig met een ander Tilburgs mysterie waar je maar geen oplossing voor kan vinden? Neem contact met ons op en we gaan voor je op onderzoek uit! Dat kan van alles zijn. Misschien vraag jij je wel af waarom de Lindeboom op de Heuvel ooit is weggehaald, waarom we nog geen kattencafé in Tilburg hebben of waarom de Bomenbuurt zo heet.

Lees ook:

Saray Meubel

Tilburgs mysterie: sloop Saray Meubel begonnen, maar wat nu?

Ideale ligging, een goede infrastructuur én ruimte zat: wie over het oude pand van Saray Meubel spre...

Tilburgs mysterie: hoeveel miljonairs wonen in Tilburg?

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een bee...

Tilburgs mysterie: Wat doet deze paspop op een soort duikplank aan het NS-plein?

Bommetje! Het lijkt nét of deze paspop zo van de duikplank in het water kan springen. Maar uh, paspo...

Meer over

Mysteries

adv.