Mysterie: wat gaat er gebeuren met het oude busstation?

Door Angela Weisz 16 maart 2019

Ons nieuwe busstation is eindelijk af. Het is toch echt weer tijd om, na anderhalf jaar, weer in- en uit te stappen aan de kant van de Spoorlaan. Aan de andere kant van het station, ziet het er verlaten uit. Enkele reizigers lopen verward over de open plek aan de Burgemeester Brokxlaan. Wij van indebuurt Tilburg zochten uit wat nou precies gaat gebeuren met het terrein van het oude busstation.

Uit automatisme lopen sommige Tilburgers richting de plek van het tijdelijke busstation. Toen we even gingen kijken, zagen we nog zo’n vijf mensen staan. Het staat inmiddels al een paar dagen leeg. We nemen weer de bus aan de vertrouwde kant van het station, aan de Spoorlaan. Maar wat gaat er nu eigenlijk gebeuren met het oude terrein?

Parkeren

Er is veel vraag naar parkeerplaatsen in de Spoorzone. Het gebied blijft maar groeien, maar (nog) niet in parkeerplaatsen. Daar komt verandering in! Het tijdelijke busstation wordt al heel gauw een extra parkeerterrein. Er ontstaat dan één grote parkeerplaats samen met het huidige parkeerterrein bij het UWV-gebouw, zo lezen we in Brabants Dagblad. Dat komt voort uit een vergadering van de raadsleden die gaan over de richting van de Spoorzone voor de komende tien jaar.

stadsbussen
Foto: indebuurt

Grote plannen

De Spoorzone blijft groeien. Op de planning staan al verschillende projecten, zo meldt Brabants Dagblad. Vier daarvan worden dit jaar al gebouwd. Plan-T en een heus ‘fietshotel’ starten in april. Het plan is om er tot halfverwege 2020 aan te werken. MindLabs en woontoren de Brabander laten nog even op zich wachten. Daar wordt pas in de herfst aan begonnen. De bouw hiervan zal ook iets langer duren. Rond 2021 zullen deze twee gebouwen klaar zijn.

Druk, druk, druk

De komende tijd wordt het druk in de Spoorzone. Het bouwverkeer houdt maar niet op. Vanaf 1 april worden sommige routes ook aangepast. Er zal een bouw weg lopen vanaf het Burgemeester Stekelenburgplein tot aan de parkeerplaats bij de Hall of Fame. Dit is speciaal voor de grote vrachtwagens die niet meer kunnen keren. De tijdelijke fietsenstalling en de kiss & ride strook moeten ook uitwijken, maar gelukkig niet heel ver weg. Deze zullen kortbij de oude locatie te vinden zijn.

Het Rotterdam van het zuiden?

Tilburg ondergaat zoveel ontwikkelingen. Constructies worden in korte tijd uit de grond gestampt en hoge (woon)gebouwen tekenen straks de skyline van Tilburg. Door stadsgenoten wordt Tilburg ‘het Rotterdam’ van het zuiden genoemd. Het beeld in de komende tien jaar gaat er heel anders uit zien. Voor nu kunnen we alleen maar afwachten.

Mysterie opgelost!

Zo! Dat mysterie is nu ook opgelost. Heb jij nog een Tilburgs mysterie? Je mag ons tippen en dan gaan we het voor je uitzoeken! Mail naar [email protected]

Dichtgemetselde ramen

Tilburgse mysteries: waarom hebben sommige gebouwen eigenlijk dichtgemetselde ramen?

Als je door de stad loopt, zie je weleens iets opvallends. Al helemaal als je af en toe omhoog kijkt...
Bibliotheek in Tilburg

Mysterie: wat komt er in het oude pand van de bieb?

De Bibliotheek LocHal is alweer even geopend. Ondertussen staat het oude bibliotheekgebouw aan het K...

Mysterie: wat gaat er met de Emmapassage gebeuren?

De Action in de stad gaat weg, winkel Norah verhuist naar het Wagnerplein en Comme Ça sloot al eerde...
bucketlist tilburg

Tilburgs mysterie: waarom is Tilburg niet meer de zesde stad van Nederland?

Het was altijd zo cool om te zeggen: Tilburg is de zesde stad van Nederland qua inwoneraantal. Op Ei...

adv.