Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: Waarom is het ineens zo druk op Station Tilburg Universiteit?

Door Rowie van der Vliet 13 juli 2019

Stap je weleens bij Tilburg Universiteit op? Dan ben je niet de enige. Het is dringen voor een plaatsje om te zitten in de trein door al die reizigers. Ligt het nou aan jou, of zijn het er meer dan voorgaande jaren? Dit is waarom het ineens zo druk is bij Station Tilburg Universiteit.

Poe hè, je weet het al als je het perron oploopt: dat wordt dringen voor een plekje. Studenten, werklui en andere reizigers staan al te wachten totdat de trein komt aanzetten. Vooral in de spits is het gezellig druk op de perrons. Regent het? Dan is het hutje mutje in een hokje staan. Maar je komt misschien wel vaak een bekende tegen op het perron. Gezellig! Zo kun je lekker samen reizen.

Drukke boel

Veel treinreizigers waren in 2018 te vinden op Station Tilburg Universiteit. Volgens een onderzoek van de NS waren het er meer dan in 2017, zo meldt Brabants Dagblad. Vorig jaar stapten 7106 reizigers op een gemiddelde werkdag in of uit op station Tilburg Universiteit. Dat is nogal een verschilletje met 2017. Toen waren dat er zo’n 6451 mensen op een werkdag. Dit zijn er dus 10% meer!

Hardst groeiende stations

Leuk feitje: Station Tilburg Universiteit hoort daardoor bij de Brabantse stations die het hardst groeien. Het is niet het enige station in de provincie waar meer mensen in- en uitstapten. Ook op Helmond ’t Hout en Eindhoven Strijp-S was het 10% drukker. Helmond Brandevoort maakt het nog iets bonter. Daar was er een stijging van 11%. Grappig om te weten: Helmond Brandevoort is een van de kleinste stations van Brabant. Naar verhouding was het daar dus drukker, maar in 2018 stapten ‘maar’ 1493 mensen in of uit.

Meer studenten?

Dat Station Tilburg Universiteit vaker het begin of einde van de treinreis was, heeft niet alleen te maken met studenten. Al draagt het wel een beetje bij. Tilburg University had in 2017 14.291 studenten. In 2018 waren dat er 15.731. We kunnen er niet van uitgaan dat zij allemaal met de trein reizen. Misschien stappen sommige studenten wel op de fiets of gaan ze lekker met de auto.

Zo zit het met de andere stations in Tilburg

Station Tilburg Universiteit was niet het enige Tilburgse station waar het drukker was. Bij het station in de Reeshof waren er in 2018 op een gemiddelde werkdag zo’n 2996 reizigers. Een jaartje eerder waren het er nog 2771. Dat is een stijging van 8 procent. En hoe zit het dan met Station Tilburg? Daar maakte het eigenlijk niet zo gek veel uit. In 2018 vond je op een gemiddelde werkdag zo’n 34.503 treinreizigers op het grootste station van de stad. In 2017 waren het er 34.531. Dat zijn veel mensen, maar van alle stations in Brabant was het toch echt het drukst op een andere plek. Op Station Eindhoven vond je op een gemiddelde werkdag 65.468 mensen. Ook in Den Bosch was het drukker. Daar vond je in 2018 gemiddeld 47.347 mensen per werkdag.

Lees ook:

VIDEO: Zo leeg en rustig zag je Station Tilburg nog nooit

Het is zover; de dag dat iedereen thuis moet werken, vrij moet vragen of in de file komt te staan. H...
Tilburg Centraal Station

Mysterie: dit is waarom Tilburg geen Centraal Station heeft

Heb jij je ook weleens afgevraagd waarom wij geen Tilburg Centraal hebben? We hebben wel een kroepoe...
Tilburg Centraal Station

Overlast op Station Tilburg? Dan kun je dat nu melden via WhatsApp

Heb jij te maken met overlast op Station Tilburg? En durf je zelf niets te zeggen, maar wil je het w...

adv.