Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: Is dit hét moment om je huis te verkopen?

Aangeboden door Van de Water Makelaars 14 oktober 2019

Stel je voor: je bent toe aan een nieuwe woning en wil je huidige graag verkopen. Maar is dit wel het beste moment om je huis te verkopen? Het is een vraag die ons allemaal bezighoudt. We schakelden daarom de makelaars van Van de Water Groep in en zij kwamen met het verlossende antwoord…

De Kwaadeindstraat, Saasveldstraat, Schipluidenlaan, Bosscheweg en Schalkhaarstraat. Het zijn zomaar wat straten in Tilburg waar Van de Water Groep huizen in de verkoop heeft staan. Maar doen de bewoners er goed aan om hun huis juist nu – de huizenprijzen zijn afgelopen jaar behoorlijk gestegen – te verkopen? Het antwoord… Jazeker!

Beste moment om je huis te verkopen

Volgens Paul Hulskes en Willem Snoeren, makelaars bij Van de Water Groep, is dit hét moment om je woning te verkopen. En wel vanwege de volgende drie redenen:

Lage hypotheekrente

Heb jij onlangs geïnformeerd naar een hypotheek? Dan heb je misschien wel gemerkt dat de rente behoorlijk laag is. “Dat komt doordat de banken en andere hypotheekverstrekkers afhankelijk zijn van de rente die zij zelf moeten betalen over het geld dat ze hebben geleend bij de Europese Centrale Bank”, legt Paul uit. “De rente is op dit moment nog altijd erg laag en dat blijft het waarschijnlijk ook tot medio 2020. En mogelijk wordt het percentage nóg lager. Dat is gunstig voor woningkopers, want daardoor is het erg aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten. Dat zorgt er weer voor dat mensen sneller een woning kopen, waardoor de kans groot is dat je huis snel wordt verkocht.”

Tekst loopt door onder foto. 

Het pand van Van de Water Groep in Tilburg. Foto: Van de Water Groep

Veel vraag en weinig aanbod

Als jij ook zo iemand bent die elke dag op Funda zit, dan is je vast opgevallen dat het aanbod vrij beperkt is, terwijl de vraag juist hoog is. Volgens Paul is er zelfs een woningtekort, mede doordat er minder nieuwbouwwoningen zijn opgeleverd dan verwacht. “Om het woningtekort op te lossen zouden er jaarlijks 75.000 nieuwe woningen bijgebouwd moeten worden. Maar dat aantal is de afgelopen jaren niet gehaald en ook in 2019 gaat dat niet lukken. De schaarste wordt dus groter, wat zorgt voor de hoge prijzen. Toch zijn mensen sneller geneigd, mede door de lage hypotheekrente, om een huis te kopen.”

Kopers zoeken de grens op 

Het aanbod blijft dus achter, maar toch worden woningen snel verkocht. Paul weet goed waardoor dat komt: kopers zoeken sneller de grens van hun financiële mogelijkheden op. “Kanttekening daarbij is wel dat de hypotheekregels in Nederland nu nog mild zijn. We kunnen als koper in Nederland erg makkelijk geld lenen; je kunt nog steeds 100 procent van de koopsom gefinancierd krijgen van de bank (alleen de kosten koper betaal je dus met eigen geld). In andere landen gaat het vaak om een financiering van maar 80 of 85 procent.” Overigens wil de overheid deze hypotheekregels aanscherpen. Dat betekent volgens Paul dat de vraag naar woningen kan veranderen.

Ja, ik wil!

Maar goed, dat is nu (nog) niet aan de orde. Het moge duidelijk zijn: dit is het beste moment om je huis te verkopen. Wil je meer info over de huizenmarkt of een vrijblijvend verkoopgesprek? Neem dan contact op met de makelaars van Van de Water Groep. Zij kunnen dan bekijken of het voor jou interessant is om te verhuizen.

Lees ook:

van de water groep

Huis verkopen? 10 redenen waarom je het best voor Van de Water Groep kunt kiezen

Heb jij plannen om te verhuizen en zoek je nu een goede makelaar om je huis te verkopen? Stop dan me...
van de water makelaars

5 redenen waarom je wél een makelaar in moet schakelen

Ga jij je huis verkopen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf de rol van makelaar op je te nemen. Maar h...
koningsoord

Er wordt een gloednieuwe wijk aan de rand van Tilburg gebouwd

Is dit even tof! In Berkel-Enschot wordt een gloednieuwe wijk gebouwd. Koningsoord, zoals het projec...


Meer over Van de Water Makelaars ontdekken?

Van de Water Makelaars

makelaars

Gesloten08:30 - 17:30

Bredaseweg 368, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

adv.