Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: Hoe zit het met de treinen in Tilburg? Komt er nu wél of géén intercity naar Utrecht?

Door Noah Godefroy 9 november 2019

Weer een nieuwe aflevering in de soap Treinverkeer rondom Tilburg. We willen een hoop, maar vooralsnog lijkt er niet veel van terecht te komen. De Tilburgse gemeenteraad vroeg om de terugkeer van een Brabants nachtnet, een station in Berkel-Enschot én een directe intercity naar Utrecht. En wat komt daarvan terecht? Wij weten ook niet meer precies hoe het zit met de treinen in Tilburg…

Brabants Dagblad meldde onlangs dat we het vooral moeten hebben van hoop, en dat er (voorlopig) nog niet aan onze wensen voldaan zal worden 🙁 Maar wat ís het nu eigenlijk dat we willen en waarom krijgen we het niet?

Nacht ’t niet!

Laten we beginnen met het Brabantse nachtnet. In februari van dit jaar legde Tilburger Bert Bruijnen zijn frustratie over de slechte bereikbaarheid van Tilburg na middernacht neer bij de gemeenteraad. Hij pleitte voor betere verbinding van de Randstad naar Brabant, en dat idee werd gesteund door negen politieke partijen. Klinkt goed, toch? Helaas, we hebben dus slecht nieuws. Adviesbureau Royal HaskoningDHV heeft na een onderzoek de conclusie getrokken dat een nieuw nachtnet er niet inzit. Er is namelijk geen aanleiding om te veronderstellen dat het net nu wél rendabel zal zijn.

En dat is jammer, aangezien het nachtnet (dat in 2015 werd afgesloten) werd opgevolgd door een netwerk van nachtbussen. En daarvan rijdt nu alleen nog de lijn Tilburg-Waalwijk-Den Bosch!

Tekst loopt door onder GIPHY

via GIPHY

Hoe kom ik in U terecht?

Mogen we dan please een rechtstreekse intercity naar Utrecht? De fervente treinreizigers herinneren zich de werkzaamheden uit mei nog als de dag van gisteren. Dat werd een zeer prettige bijkomstigheid. Toen reed er een intercity tussen Utrecht en Tilburg en daar waren we héél blij mee. Maar teleurstelling nummer twee: daar komt geen vervolg op. Voorlopig, moeten we erbij zeggen. Want wethouder Mario Jacobs van GroenLinks laat aan de gemeenteraad weten dat we pas kans op zo’n verbinding maken na 2030: blijkbaar hebben we niet de goede papieren. Jammer, want met de plannen van perron numero vier op ons station hadden we eigenlijk wel gehoopt op wat meer mogelijkheden.

Geen schot in station Enschot

Oké, laatste poging dan. Een station op Berkel-Enschot? Naast stations Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit kan er toch ook wel een ini-mini stationnetje in Berkel van af? Misschien raadde je het antwoord al: voor deze vraag gelden dezelfde argumenten als die van de intercity naar Utrecht.

Toch een directe intercity?

Niet getreurd: in elke goede soap kan het zomaar ineens omslaan, en wie weet zitten we volgend jaar tóch ineens met een extra intercitylijn én een nachtlijn. Laten we het hopen, want als zesde stad van Nederland verdienen we dat best!

Lees ook:

Tilburg Centraal Station

Goed nieuws voor treinreizigers: er komen meer treinen naar Eindhoven en Breda

Jaja, we weten het: de treinen naar Tilburg zijn het beste aan Eindhoven en Breda. Maar die gaan nu ...

VIDEO: Dit kun je doen als de fietsenstalling bij Station Tilburg wéér vol staat

Herken je dat probleem als je snel de trein probeert te halen, maar geen plekje voor je fiets vindt?...
Tilburg Centraal Station

Weet je het nog? Zo zag Station Tilburg eruit voor de verbouwing [video]

Het is nu bijna niet meer voor te stellen. Wie van de Spoorzone naar het centrum wilde, moest vroege...
Station Tilburg Universiteit

Mysterie: Waarom is het ineens zo druk op Station Tilburg Universiteit?

Stap je weleens bij Tilburg Universiteit op? Dan ben je niet de enige. Het is dringen voor een plaat...
Tilburg Centraal Station

Mysterie: dit is waarom Tilburg geen Centraal Station heeft

Heb jij je ook weleens afgevraagd waarom wij geen Tilburg Centraal hebben? We hebben wel een kroepoe...

adv.