Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: Hoe zit het nou met de verbouwing van het busstation?

Door Rowie van der Vliet 22 september 2018

Het Kroepoekdak staat in de steigers, de Spoorlaan ligt voor een deel open én het vernieuwde busstation laat nog even op zich wachten. Sterker nog, het duurt iets langer dan gepland voordat we weer op de Spoorlaan op de bus stappen. Waarom lopen de werkzaamheden eigenlijk uit?

Het klonk zo mooi: een jaar lang opstappen aan de Burgemeester Brokxlaan. Als alles volgens planning was gegaan, zouden we in december 2018 alweer terecht kunnen op de Spoorlaan. Superhandig, want dat is ook de maand waarop Arriva nieuwe dienstregelingen invoert. Helaas is het niet mogelijk om het nieuwe busstation dit jaar op te leveren.

Hoezo dan?

De grote boosdoener? Dat is het overdekken van het busstation, zo meldt Brabants Dagblad. Wethouder Berend de Vries vertelt tegen de krant dat de kapconstructie technisch moeilijker is dan verwacht. Wanneer we dan wel kunnen opstappen? In BD lezen we dat Arriva en de gemeente druk in overleg zijn. Wel wordt er gesproken over maart 2019.

Wa kost da?

Het is nog niet bekend of de vertraagde werkzaamheden ook extra kosten met zich meebrengen. Wie een rekensommetje doet na eerdere berichten over het kostenplaatje komt uit op 18 miljoen euro. Daarvoor krijgen we niet alleen een overdekt busstation. Ook is er plaats voor groen in de binnentuin, een wachtruimte voor buschauffeurs en horeca waar iedereen lekker iets kan eten.

Lees ook:

spoorlaan The Grass Company Johan van Laarhoven

Mysterie: Wat zijn ze toch allemaal aan het doen op de Spoorlaan?

Je kunt er letterlijk en figuurlijk niet omheen: de werkzaamheden aan de Spoorlaan. Al weken ligt de...
Freddie de Roeck verbouwingen Spoorlaan

Kijk met ons mee: foto’s van de verbouwing van het busstation aan de Spoorlaan

Het kan je niet ontgaan zijn: ze zijn druk aan het bouwen bij Station Tilburg. Met name het busstati...
bus dingen verleden

Goed om te weten: busstation aan de Spoorlaan gaat verhuizen!

Stap je vaak op de bus vanuit Station Tilburg? Let dan goed op! Vanaf 10 december verhuist het busst...

adv.