Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: hoe komt het dat de GO Sharing scooter altijd opgeladen is?

Door Rowie van der Vliet 14 november 2020

Door heel Tilburg zie je ze rijden (of stilstaan): de groene scooters van GO Sharing. Vanaf 0,23 cent per minuut verplaats je jezelf van de ene naar de andere plek binnen de stad. De deelscooter is elektrisch en je staat nooit met een lege accu aan de zijkant van de weg. Maar hoe kan dat?

GO Sharing werkt met Power Rangers. En nee, we bedoelen niet deze figuren:

Power Rangers

Power Rangers bij GO Sharing zijn medewerkers die rondrijden in elektrische busjes die vol zitten met opgeladen accu’s. Misschien heb je zo’n voertuig wel eens gezien. Het zijn witte gesloten wagentjes met aan de zijkant ‘TRIPL’ geschreven, zo weet Llyod Drop van GO Sharing te vertellen.

Accu’s vervangen

De scooter geeft zelf aan wanneer de accu leeg is. Als dat gebeurt krijgt een Power Ranger een melding en rijdt hij naar zo’n scooter om de lege accu te verwisselen voor een volle. Op het moment dat een accu bijna leeg is kan de scooter niet gebruikt worden. Het kan dus zo zijn dat je een scooter ziet staan op straat, maar niet ziet verschijnen op je app.

Scooters verspreiden

Naast het verwisselen van de accu’s voeren Power Rangers ook klein onderhoud uit aan de scooters. Ook verzetten ze de scooters als er teveel in dezelfde buurt staat. Zo staan de scooters dus verspreid door de hele stad.

Groene energie

De lege accu’s worden meegenomen naar een centrale locatie, zo vertelt Llyod Drop aan indebuurt. Daar worden de accu’s weer opgeladen met groene energie. In de toekomst wil het bedrijf de accu’s zelfs volledig opladen met zonne-energie. Als een accu weer vol is, wordt deze door een Power Ranger meegenomen om weer een lege accu te vervangen. Handig, toch?

Bekeuringen

Toen de scooters van GO Sharing in september in Tilburg naar de stad kwamen, hebben we dat geweten. Of de accu nu leeg of vol was, de scooter stond ineens o-ve-ral in de stad. Soms ook op plekken waar dat niet de bedoeling was, zoals middenin een gangpad van een flatgebouw of op een rotonde. Je zou zeggen je verzint het niet, maar toch waren er Tilburgers die er op de een of andere manier wel opkwamen om dit te doen. De politie schreef bovendien bekeuringen uit voor gebruikers die de GO Sharing scooter met een ander rijbewijs hadden gepakt.

Minder klachten

Inmiddels zijn de klachten een stuk minder. We zien de groene deelscooters niet altijd netjes in de parkeervlakken voor brommers staan, maar ook worden de apparaten niet meer zo vaak midden op straat geparkeerd. Toch kan de Instagrampagina misplaatste_scooters_013 genoeg foto’s plaatsen van scooters die staan op de verkeerde plek.

Dit doe je tegen de misplaatste scooters

Er is wel iets te doen tegen misplaatste scooters. Maak een melding bij GO Sharing! De eerste keer krijgt iemand een waarschuwing en de tweede keer volgt een boete. Bij de derde keer blokkeert GO Sharing het account van de gebruiker zodat-ie geen scooter meer kan huren.

Lees ook:

GO Sharing

MAG DAT: die felgroene deelscooters zomaar overal neerzetten?

Ze staan overal: de elektrische deelscooters van GO Sharing. Midden op het pleintje voor het station...

Tilburgs mysterie: waarom is het zwembad aan de Friezenlaan ooit gesloten?

Niet meer voor te stellen: Tilburg had ooit meerdere buitenbaden. Het grootste openluchtzwembad van ...
Marietje Kessels

Tilburgs mysterie: wat gebeurde er met Marietje Kessels?

Iedere Tilburger kent haar wel van naam: Marietje Kessels. Het meisje dat meer dan honderd jaar gele...

Meer over

Mysteries

adv.