Sloop van Midi volop bezig, maar wat komt er voor terug?

Door Thijs Dingemans 17 november 2018

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: de sloop van Midi. Bouwvakkers zijn druk in de weer met het slopen van het oude bioscoop- en theaterpand, maar wat komt hier eigenlijk voor terug? 

Half september werd binnenin gestart met de sloop van het bekende Tilburgse theater. Asbest werd verwijderd ter voorbereiding op het afbreken van het pand. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de buitenkant begonnen en daar kunnen we niet omheen. De sloopkraan aan de Heuvelring is niet te missen en het pand is al voor een groot deel tegen de grond gegaan.

(tekst loopt door onder foto)

midi
Het theater is al voor een flink deel gesloopt. Foto: indebuurt

Doek valt definitief

Maar wat komt hier nu precies voor terug? Krijgen we hier een gloednieuw theater? Of misschien wel een hele nieuwe bioscoop (die wil concurreren met overbuurman Pathé)? Nee, mensen, helaas… Het doek is definitief gevallen. We zien hier straks héél wat anders. Op dit historisch stukje Tilburg schitteren over een tijdje nieuwe woningen.

Appartementen

Als de sloop afgerond is (de planning is in december), wordt een compleet nieuw appartementencomplex gebouwd met 67 huurappartementen. Onderin komt een commerciële ruimte voor een winkel of bedrijf. Toch blijft een beetje Midi bewaard: architect Ed Bergers zorgt ervoor dat het oude gevelbeeld met ronde raampjes (links) terugkeert. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen eind 2019 opgeleverd. Vanaf dan is Midi écht verleden tijd.

Mysterie opgelost!

Heb jij nog een Tilburgs mysterie? Je mag ons tippen en dan gaan we het voor je uitzoeken! Mail naar [email protected].

Lees ook:

Tilburg Centraal Station

Mysterie: dit is waarom Tilburg geen Centraal Station heeft

Heb jij je ook weleens afgevraagd waarom wij geen Tilburg Centraal hebben? We hebben wel een kroepoe...
Busstation Spoorlaan werkzaamheden

Mysterie: Hoe zit het nou met de verbouwing van het busstation?

Het Kroepoekdak staat in de steigers, de Spoorlaan ligt voor een deel open én het vernieuwde busstat...

adv.