Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je in Tilburg nergens die gratis zakken voor plastic afval kunt krijgen

Door Thijs Dingemans 12 augustus 2017

Je kent het ongetwijfeld. Wil je als brave burger je plastic, metaal en drinkpakken keurig inleveren in zo’n doorzichtige Plastic Heroes-zak, zijn die zakken in heel Tilburg en omstreken ner-gens te krijgen. Wij zochten eens uit hoe dat komt.

We belden even met de gemeente Tilburg. Wat blijkt? “Je kunt ze al een tijd niet meer krijgen. Tilburg werkt tegenwoordig met twee duocontainers: één voor plastic, metaal en drinkpakken (PMD) en papier en één voor rest- en GFT-afval”, vertelt een woordvoerster van de gemeente Tilburg. “In Tilburg gooi je het plastic in de PMD-container en die wordt dan geleegd. Je mag het plastic in een oude plastic tas of vuilniszak doen. Wanneer je het naar de milieustraat brengt, hebben ze het liefst doorzichtige zakken, want dan kunnen ze zien wat erin zit.”

Extra plastic bak

Nou kan het natuurlijk voorkomen dat je te veel plastic afval hebt en het daardoor niet in de duocontainer past. Dan heeft de gemeente een oplossing: je kunt een speciale container voor PMD aanvragen. Dat mag wel alleen als je met minimaal 4 personen in huis woont. Voor die bak geldt dat je hem een jaartje (of langer) moet houden.

Mysterie opgelost!

Heb jij nog een Tilburgs mysterie? Je mag ons tippen en dan gaan we het voor je uitzoeken! Mail naar[email protected].

 

adv.