Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé, wat doen al die lege canvassen in de binnenstad?

Door Rowie van der Vliet 5 januari 2018

Wat we nou toch weer tegenkomen! In de binnenstad, tegenover de Emmapassage, hangen tien canvassen. Sommigen zijn (nog) leeg, anderen worden al volop ingevuld. Cool!

Het toffe idee komt van Bart Musters, student aan de Bossche kunstacademie AKV|St. Joost. Bart is het zat dat mensen altijd mopperen als er nieuwe kunst wordt neergezet in onze stad. Daarom komt hij met dit alternatief, genaamd Empty Canvas Project. Mensen kunnen zelf hun eigen kunst creëren. Dus de kunstenaar maakt geen eigen werk, maar faciliteert wel nieuwe kunst voor alle Tilburgers. Hij hangt lege canvasdoeken op en die mogen ingevuld worden door iedereen die dat leuk vindt. Zo hoeft Bart ook niet bang te zijn voor kritiek op zíjn eigen schilderwerk. Doel van dit project: meer kleur in de binnenstad.

Nog vijf lege doeken

Wil je ook aan de slag met kwasten en verf? Alle Vincent van Goghs in de dop kunnen zich melden. Wel moet je mogelijk om een plekje vechten. Vrijdagmiddag 14.00 uur zijn de schildersdoeken opgehangen. Een uur later wordt er al volop gekliederd en getekend. Op het moment van schrijven hangen er nog vijf lege doeken.

Tekentalent aan Tilburg showen

Mochten er nu nog meer dan vijf schilders toestromen dan is het ultieme doel bereikt: Bart hangt dan met alle liefde nóg meer lege canvasdoeken op.

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

adv.