Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 7 Tilburgse mysteries hebben wij dit jaar opgelost!

Door Thijs Dingemans 26 december 2017

Waarom dragen jongens blote enkels terwijl het winter is? Waarom heeft Breda zo’n hekel aan Tilburg? En wie was Pieter Vreede? We liepen dit jaar rond met een hoop vragen, zochten naar antwoorden en kregen die. Omdat het einde van het jaar nadert, delen we graag de zeven leukste Tilburgse mysteries die we voor je hebben opgelost. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Hoezo heeft Breda zo’n hekel aan Tilburg?

Foto: indebuurt Breda en indebuurt Tilburg

Mauwen over Tilburg kunnen we zelf nog het beste, maar andere steden kunnen er ook wat van. Dat bleek wel toen we een artikel van onze Bredase collega’s tegenkwamen met de strekking Vanwaar die hekel aan Tilburg? Wij snappen daar niets van en zochten daarom uit waarom Breda zo’n hekel aan Tilburg heeft. Het antwoord lees je hier

Waarom hebben jongens met deze kou blote enkels?

Blote enkels Thijs
Foto: indebuurt

Zodra er ook maar één sneeuwvlokje naar beneden dartelt, zorgt Rowie ervoor dat ze een panty of dikke sokken aan heeft. Collega Thijs niet: zelfs al geeft de thermometer -20 °c aan, dan nog loopt hij met blote enkels rond. Wáárom doen jongens dit?! Rowie ging de straat op om het te vragen. Het antwoord lees je hier. 

Wie was Pieter Vreede?

Het Pieter Vreedeplein in Tilburg
Foto: indebuurt

Serieus, wie was Pieter Vreede? Misschien moeten we ons diep schamen, maar we hadden eigenlijk geen idee. Daarom zijn we de geschiedenisboeken ingedoken om een antwoord te krijgen. Hier lees je wie hij was en waarom we een Pieter Vreedeplein hebben. 

Wat doet die vreemde lantaarnpaal bij de begraafplaats aan de Bredaseweg?

bredaseweg
Foto: Indebuurt

Dacht je dat we maar één ‘rare’ lantaarnpaal in Tilburg hebben? Dan heb je het mis! Er is namelijk nóg een vreemde lantaarnpaal in Tilburg: die bij de begraafplaats aan de Bredaseweg/Noordhoekring. Egbert Marisael vroeg zich af wat de reden is en daarom zochten we dat even uit. Het antwoord lees je hier. 

Waarom rijden er opeens zoveel blauwe voorbanden in Tilburg?

tilburg
Foto: Indebuurt

Er rijden sowieso al ontelbaar veel fietsen in Tilburg, maar is het jou ook opgevallen dat opeens bijna de helft van de fietsen een blauwe voorband lijkt te hebben? Hier lees je waarom we er zoveel in Tilburg zien. 

Wat is de langste straatnaam van Tilburg?

straatnaam
Foto: Indebuurt

Burgemeester Letschertweg, Maarschalk Wavelsstraat, Beelaerts van Bloklandstraat, Laurent Janssensstraat en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je voelt hem al aankomen: Tilburg heeft een hoop lange straatnamen. Maar wat is nou dé langste straatnaam van onze stad? Het antwoord lees je hier. 

Zo komt Tilburg aan z’n naam

station tilburg
Foto: Freddie de Roeck

Heb jij je al eens afgevraagd hoe Tilburg eigenlijk aan zijn naam komt? Wij wel! Daarom doken wij de geschiedenisboeken in om het uit te zoeken. Het antwoord lees je hier. 

Check hier alle mysteries die we dit jaar oplosten. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Mysteries

adv.