Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgse mysteries: wat gebeurt er nou met Het Blauwe Gebouw?

Door Rowie van der Vliet 30 december 2017

Als er één gebouw in Tilburg een typisch gevalletje love it or hate it is, dan is het wel Het Blauwe Gebouw. Eerder schreven we al over de totstandkoming van één van de meest betwiste panden in de stad. Hoe staat het er eigenlijk voor? Verdwijnt het oude UWV-kantoor nou wel of niet?!

Dit keer hoeven we de geschiedenisboeken niet open te slaan. Het antwoord is uiteraard te vinden in het Brabants Dagblad. We lezen in de krant dat het college van burgemeester en wethouders de koppen bij elkaar stak om te vergaderen over de toekomst van Het Blauwe Gebouw.

Deel behouden?

We gokken dat het een moeilijke keuze is geweest. De gemeenteraad vond dat het college best eens kon kijken of het mogelijk was om een deel van het historische pand te behouden. Actiegroep Het Blauwe Gebouw nam het heft in eigen hand en schreef een plan. Op de Facebookpagina van de actiegroep is te lezen dat wethouder Berend de Vries onder embargo een bouwplan te zien kreeg. Waarschijnlijk heeft het college van B en W zich hierover gebogen.

Dit gaat er gebeuren

Uiteindelijk is besloten om Het Blauwe Gebouw tegen de grond te gooien. Het college vindt dat het pand ‘technisch afgeschreven’ is. In het Brabants Dagblad is te lezen dat het ingediende initiatief geen rekening houdt met parkeerplekken. Volgens de actiegroep was het plan echter nog lang niet klaar.

Het Blauwe Gebouw in de Spoorzone
Foto: indebuurt

Esthetische karakter

De gemeente heeft nog een andere reden om gedag te zeggen tegen het controversiële pand. Het Brabants Dagblad meldt dat de complete gevel aangepast moet worden bij een renovatie. Tja, dan raak je sowieso het esthetische karakter kwijt, zo oordeelt het college.

Nieuwe huizen

Wanneer de sloop van start gaat is nog niet bekend. Wel komen er waarschijnlijk nieuwe huizen op de locatie.

Mysterie opgelost!

Heb jij nog een Tilburgs mysterie? Je mag ons tippen en dan gaan we het voor je uitzoeken! Mail naar [email protected].

Meer over

Mysteries

adv.