Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x muurgedichten uit de Tilburgse straten

Door Rowie van der Vliet 17 oktober 2020

Als je door Tilburg loopt, kom je regelmatig ergens een quote of dichtregel tegen. Ze verrijken de straten en horen bij de stad. Vaak sta je er niet eens meer bij stil. Klik door voor 7 muurgedichten uit het Tilburgse straatbeeld.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Blnde vlek

Foto: Asmaa Lhajoui voor indebuurt Tilburg

Blnde vlek (nee, dit is geen typfout) is geschreven door Nick J. Swarth. Dit bekende gedicht op de hoek van de Willem II-straat en Tuinstraat kwam hier te hangen door het project Plekgedichten van grafisch vormgever Sander Neijnens en de dichter.

tuinstraat-tilburg

Waarom staat Tilburgs bekendste gedicht eigenlijk op deze random witte muur?

Je bent er vast wel eens langsgelopen tijdens het shoppen: het gedicht blnde vlek op het hoekpand in...

Ik herken je

muurgedicht
Ik herken je van Esther Porcelijn. Foto: indebuurt Tilburg

Op de hoek van de Heuvelstraat en Langestraat vinden we ook een muurgedicht. Het is geschreven door Esther Porcelijn en heet Ik herken je.

Schat-stad

Heb je dit gedicht weleens gezien? Je vindt het onder het viaduct bij Piushaven. De street art is gemaakt door Joep van Gassel en het gedicht is van Esther Porcelijn. Dit is hoe het gedicht gaat: Wat een prachtige stad, schat! Wat een prachtige schat-stad. …denk aan je roem en glorie…

Jantje Beton

Dansen door de lucht. Kleuren als de regenboog. Vol met mijn dromen. Dit werk is een samenwerking van Paul Watty, Timothy Mahler en Pee-Jay Czifra. De kunstenaars werkten samen met Bobbi-Rose toen zij 12 jaar was. Haar prachtige gedicht maakt ook een deel uit van de street art. Wauw, hoe gaaf is dat?! De muurschildering is ontstaan om te vieren dat Jantje Beton vijftig jaar bestaat.

Lijnsheike

Op de meest verrassende plekken in Tilburg kom je muurgedichten tegen. Zo ook onder een brug. Voor het project Plekgedichten werd er ook een muurgedicht op de brug bij Lijnsheike aangebracht. Ook dit is geschreven door Nick J. Swarth. Hier kabbelt het water van nu naar later / De open brug is een pas op de plaats aan de stroom / Een stilte kruist er je droom.

Mussenmanieren

Nog een van de muurgedichten geschreven door Nick J. Swarth! Het gedicht Mussenmanieren vind je in de Heuvelstraat. Neem maar eens de tijd om het te lezen.

Lees ook:

Erik geeft kleur aan Tilburg: ‘Als het je passie is: hou dan vol’

Tilburg voorzien van meer kleur: dat doet Erik Veldmeijer. Hij heeft al meerdere muurschilderingen e...
Vincent van Gogh

Street art route: 9 x de mooiste muurschilderingen in Tilburg

Als je goed om je heenkijkt, ontdek je een hoop kunst in de straten van Tilburg. Wij hebben de moois...
Tjeuke timmermansstraat

Tjeuke Timmermansstraat gepimpt: ‘We vinden het geweldig’ [foto’s]

De Tjeuke Timmermansstraat is altijd al een bijzondere straat geweest. Tig ouderenwoningen rondom ee...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.