Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze fietsroutes rondom Tilburg zie je veel én blijf je fit

Door Noah Godefroy 28 april 2020

Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk thuis te blijven, maar een beetje beweging en frisse lucht is ook een noodzaak. In je eentje fietsen is een veilige en verantwoorde manier om dat te doen en in Tilburg en omstreken heb je een paar prachtige fietsroutes! We zetten er een aantal op een rij: 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

We hebben voor het gemak een maximum van 60 kilometer aangehouden. Lekker doortrappen op een ‘gewone’ fiets levert een gemiddelde van ongeveer 18 km/h op en dat betekent dat je er zelfs bij een laag tempo maximaal vier uurtjes over doet. Hoelang je pauze neemt, moet je er zelf maar even aan toevoegen 😉 .

Rondje duinen

Beeld: Google Maps.

We vergeten weleens dat er zo’n prachtig natuurgebied ‘om de hoek’ ligt! Met deze route pak je een aantal leuke dorpen als Loon op Zand, Kaatsheuvel, Drunen en Cromvoirt mee. Bovendien blijf je met deze route ook op goed befietsbare wegen, zodat je met elk soort fiets de dikke 50 kilometer uit kunt fietsen.

Tijdrit Oosterhout

Beeld: Google Maps.

Zin om eens te kijken hoe hard je eigenlijk kunt? Dan raden we je deze route langs het kanaal aan. Het is heel rechttoe, rechtaan zodat je bijna niet hoeft af te remmen in bochten én je kunt een dorp langs het kanaal naar keuze uitzoeken als knooppunt. Let wel op: het wil nog weleens flink waaien langs het kanaal!

Beeken en Beerzen

Beeld: Google Maps.

Deze route gaat richting de Beeken en slaat af richting de Beerzen. Ook pak je Oirschot en Oisterwijk mee op ‘de weg terug’. Pluis deze route goed uit: er zijn namelijk nog tig van leuke dorpjes in de omgeving die je eigenlijk ook niet over wil slaan!

België

Fietsroutes Tilburg
Beeld: Google Maps.

Wist jij al dat je vanuit Tilburg eigenlijk zo in België bent? In iets meer dan twee uur heb je een leuke route via Alphen richting Baarle-Nassau (en dus Hertog) en kun je zo langs de Belgische grens terug naar je eigen stad. Denk wel aan de huidige maatregelen in België: je mag niet zomaar daadwerkelijk de grens óver.

Liempde

Fietsroutes Tilburg
Beeld: Google Maps.

Ben jij weleens in Liempde geweest? Niet vaak, hè? Nou, dit is je kans! Liempde is een dorpje dat deel uitmaakt van de gemeente Boxtel. Langs Boxtel kom je trouwens ook. Leuk: vlakbij Haaren ligt Het Eind, maar daarna moet je echt nog een heel stuk…

De Maas

Fietsroutes Tilburg
Beeld: Google Maps.

Oké, hier hebben we een beetje vals gespeeld. De route loopt namelijk tot Raamsdonkveer en de Maas ligt nog íets verder. Je gaat dus wel over de zestig kilometer heen als je de rivier wil zien, maar dan heb je ook wat! Onderweg doe je bovendien plekjes als Rijen en Sprang-Capelle aan.

Tour Tilburg

Fietsroutes Tilburg
Beeld: Google Maps.

Deze mag natuurlijk niet achterblijven. Voor de echte trotse Tilburgers onder ons hebben we een lekker rondje Tillie. Je pakt iets van alle ringbanen mee en eindigt weer in centrum.

Zelf nog goede fietsroutes? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

fietsspecialist guill van de ven

Wow: op deze manier wordt je fiets weer als nieuw!

Fietsen biedt extra bescherming tegen het coronavirus! Bovendien werkt sociale onthouding optimaal o...

MAG DAT: lopend of fietsend door de McDrive gaan?

Hunker je al weken naar een BigMac of krijg je onwijs veel trek in een McFlurrie met dit weer? Even ...
labels

Om deze reden zitten er ineens veel gele labels aan fietsen op het station

We waren onlangs even op het station om te kijken hoe druk het was. Wat ons meteen opviel, waren de ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.