Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Manhattan in Kruikenstad: 15 x dit zijn de hoogste gebouwen van Tilburg

Door Rowie van der Vliet 18 september 2020

Tilburg gaat de hoogte in. Het is nu ook al een hijskranenballet in de stad. Eindhoven, eat your heart out. Tilburg komt eraan! Tijd om eens een overzichtje te maken. Dit zijn de hoogste gebouwen van Tilburg, inclusief nieuwbouw. 

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Oude VGZ-gebouw

Een van hoogste gebouwen in Tilburg. Foto: Google Streetview

Aan de Spoorlaan vind je meerdere hoge gebouwen, waaronder deze joekel van 53 meter. Nummertje 15 in dit lijstje van hoogste gebouwen in Tilburg is het oude VGZ-kantoor. Nu vind je er onder andere de tijdelijke locatie van het Stadskantoor. In februari van dit jaar was nog te zien hoe een deel van de gevel naar beneden stortte.

Tjalling C Koopmansgebouw

Foto: Wikimedia Commons

Uiteraard staat een gebouw van de Tilburg University in dit lijstje. Het Tjalling C Koopmansgebouw (een van de hoofdgebouwen) is opgeleverd in 1972, 55 meter hoog en telt 13 verdiepingen.

Mozart-, Hoffmann- en Bachflat

mozartflat
Mozartflat. Foto: Funda.nl

Alle drie staan ze in Tilburg-Noord: de Mozart-, Hoffmann- en Bachflat. De gebouwen zijn naar componisten vernoemd en 57 meter hoog.

Cenakel

cenakel
Foto: Funda.nl

Het unieke complex Cenakel bestaat uit twee woontorens en een verbouwd klooster. Beide gebouwen zijn 59 meter hoog en tellen 19 verdiepingen.

De Havenmeester

De Havenmeester
Foto: Facebook De Havenmeester

Sinds 2013 is de bouw aan De Havenmeester in de Piushaven klaar. In totaal zijn er bijna 200 appartementen bij gekomen. De Havenmeester is 61 meter hoog.

De Nieuwe Heikant

de nieuwe heikant
Foto: Google Streetview

Op plek zes: De Nieuwe Heikant in Tilburg-Noord. Het gebouw aan het Wagnerplein is 62 meter hoog, telt 19 verdiepingen en is in 2012 opgeleverd.

Woontoren Leyendael

leyendael
Foto: Google Streetview

Het is op zijn minst bijzonder te noemen: woontoren Leyendael is 63 meter lang, maar heeft maar 17 verdiepingen. Hallo hoge plafonds! Het gebouw is in 2005 opgeleverd.

Komt eraan: woontoren in het Spoorpark

Woontoren in de Spoorzone. Foto: Roozen van Hoppe

Het gaat nog even duren, maar in de toekomst staat deze woontoren ook in het rijtje met hoogste gebouwen van Tilburg. Er komt namelijk een appartementencomplex van 70 meter hoog naar het Spoorpark. De bouw is nog niet begonnen, dus het gaat nog wel even duren. Als het gebouw af is dan staat het op de gedeelde vijfde plek als het gaat om hoogste gebouwen in Tilburg.

EnTrada

EnTrada
Foto: Google Streetview

EnTrada staat inmiddels zo’n tien jaar langs de A58. Het kantoorgebouw is maar liefst 70 meter hoog en heeft 10.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Ook zit er een penthouse met buitenterras in het gebouw.

Wooncomplex Intermezzo

intermezzo
Foto: Google Streetview

Intermezzo is de woontoren op het Professor de Moorplein in de buurt van de universiteit. Hij staat er sinds 2010 en is maar liefst 70 meter hoog. Het complex heeft 21 verdiepingen.

Heuvelse Kerk

De Heuvelse Kerk. Foto: indebuurt Tilburg

Had je dit verwacht? De Heuvelse Kerk is ook een van de hoogste gebouwen van Tilburg! De torens van de kerk zijn namelijk 72 meter hoog. Daarmee is het de hoogste kerk van de stad.

Interpolis-toren

interpolis
Foto: Wikimedia Commons

De Interpolis-toren is 92 meter hoog. Dat het een van de hoogste gebouwen van Tilburg is, zal niemand verbazen. De toren werd afgemaakt in 1996. Het gebouw is het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Interpolis, een handelsnaam van Achmea.

StadsHeer

StadsHeer binnenkijken bij
Foto: indebuurt

Voorlopig is de StadsHeer nog even het tweede hoogste gebouw van Tilburg. Deze woontoren staat ook wel bekend als de vogelkooikes doordat de balkons een beetje lijken op een vogelkooi. De woontoren is 101 meter hoog en telt 31 verdiepingen.

Komt eraan: de Clarissentoren

clarissentoren
Een impressie van de nieuwe Clarissentoren in de Spoorzone. Foto: SDK Vastgoed

Goed, hij staat er nog niet dus eigenlijk is de Clarissenstoren nog lang niet het tweede hoogste gebouw van de stad. Maar met 130 meter hoog wordt de woontoren in de buurt van de Clarissenhof wel het tweede hoogste gebouw van Tilburg.

Westpoint

westpoint
Foto: Freddie de Roeck

Geen verrassing: Westpoint is het hoogste gebouw van Tilburg. De woontoren telt 47 verdiepingen en 154 appartementen. De woontoren bedraagt 143,1 meter om precies te zijn. Het is zelfs een tijdje de hoogste woontoren van Nederland geweest, maar dat is niet meer het geval. Die staat in Rotterdam. De tweede hoogste staat sinds 2019 in Eindhoven.

Lees ook:

Hasseltse Kapel

Dit zijn de 11 oudste gebouwen van Tilburg

Tilburg voelt soms heel compact aan, maar eigenlijk is het best een grote stad met veel gebouwen. So...
Kasteel van Tilburg gesloopt

Deze gebouwen hadden nooit de sloopkogel moeten krijgen

Veel gebouwen in Tilburg zijn gesloopt. Wij zetten een paar verdwenen pareltjes voor je op een rijtj...

Dit zijn volgens jullie de lelijkste gebouwen in Tilburg

Er staan een hele hoop mooie gebouwen in Tilburg. Toch zijn niet alle panden die je in onze stad vin...
Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

adv.