Made in Tilburg! 9 x bekende artiesten die hier de Rockacademie deden

In 1999 was Fontys Hogescholen de eerste onderwijsinstelling die in Tilburg een hbo-opleiding in popmuziek aanbood. Bijna 23 jaar later mogen we zeggen dat de Rockacademie een broeinest van talent is. Deze 9 bekende artiesten deden deze opleiding (en er zijn nog veel meer)!

DJ Hardwell

Robbert van de Corput komt uit Breda en heeft de artiestennaam Hardwell. Na zijn studie in Tilburg (die hij overigens niet heeft afgemaakt) groeide hij uit tot een wereldwijd bekende dj. Hij werd door het tijdschrift DJ Magazine al twee keer verkozen als beste dj ter wereld. En hij is terug! Na een stop van 3,5 jaar gaat hij weer touren en verschijnt er een nieuw album.

DJ Hardwell. Foto: ANP.
DJ Hardwell. Foto: ANP.

Krezip

Jacqueline Govaerts werd geboren in Kaatsheuvel en is bekend geworden als de frontvrouw van de popgroep Krezip. Niet lang na de vorming van deze band ging ze deze opleiding doen. Nadat deze band na een paar grote successen uit elkaar ging in 2009 bracht ze drie soloalbums uit. Na tien jaar kwam Krezip weer samen en kwam er een nieuw album uit. Deze reünie leverde veel enthousiaste reacties op en het nummer Lost Without You werd een grote hit. Op 18 juni 2022 traden ze op bij Spoorpark LIVE.

Jacqueline Govaerts. Foto: ANP
Jacqueline Govaerts van Krezip. Foto: ANP.

Duncan Laurence

Duncan de Moor heeft artiestennaam Duncan Laurence en komt ook van de Rockacademie in Tilburg. Landelijk was de popzanger nog niet zo bekend toen duidelijk werd dat hij Nederland ging vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv. Dat veranderde natuurlijk snel door zijn winst met het nummer Arcade. Het was de eerste keer sinds 1975 dat de Nederlandse inzending het Songfestival won.

Duncan Laurence. Foto: ANP.
Duncan Laurence. Foto: ANP.

Floor Jansen (Nightwish)

Floor Jansen komt uit Goirle en is frontzangeres van de symfonische metalband Nightwish. Ze is een veelzijdige zangeres met een stijl die uiteenloopt van operazang tot grunten. Verder deed ze mee aan het twaalfde seizoen van het populaire tv-programma Beste Zangers en bracht ze in 2020 een verrassende metalcover uit van het nummer Let It Go uit de Disneyfilm Frozen. En leuk nieuws voor haar fans uit Tilburg: in 2023 komt haar eerste soloalbum uit en staat ze in poppodium 013. Er zijn nog kaarten voor dit concert op 12 april 2023.

Floor Jansen. Foto: ANP.
Floor Jansen als leadzangeres van Nightwish. Foto: ANP.

Danny Vera

Ook hij komt uit de eerste lichting Rockacademiestudenten en zat in de klas met de eerder genoemde Jacqueline Govaerts en Floor Jansen. Jarenlang was hij bekend als de frontman van de huisband van het populaire voetbalprogramma Voetbal International. Sinds zijn nummer Roller Coaster een grote hit werd, en in 2020 op nummer 1 van de Radio 2 Top 2000 belandde, is zijn eigen americanamuziek ook landelijk populair.

Danny Vera. Foto: ANP.
Danny Vera. Foto: ANP.

Eefje de Visser

Eefje de Visser won in 2009 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer-songwriter. Ze bracht al vier albums uit in het Nederpop-genre: De Koek, Het Is, Nachtlicht en in 2020 Bitterzoet. Met name dat laatste album kreeg veel goede reacties van muziekrecensenten en -liefhebbers. Ze won met dit album in 2021 een Edison in de categorie Album en een Edison voor de categorie Alternative. Ook haar liveshows zijn indrukwekkend: 3voor12 schreef bijvoorbeeld dat haar recente optreden op Pinkpop het beste van het festival was.

Eefje de Visser. Foto: ANP
Eefje de Visser. Foto: ANP.

Leaf

Kennen jullie deze band nog? De popgroep werd door studenten van de Rockacademie in 2005 opgericht. In 2006 deden ze mee aan de Popronde en in 2007 kwam hun eerste (en enige) album uit: Life’s a Beach. Hierop staat het nummer Wonderwoman met het zinnetje ‘why’s my life so boring?‘ in het refrein. Helaas stopte de band er in 2009 alweer mee vanwege onderlinge meningsverschillen.

Annemarie Brohm (Leaf) bij een concert in 2008. Foto: ANP.
Zangeres Annemarie Brohm van de band Leaf. Foto: ANP.

Joe Buck

Joe Buck is de artiestennaam van singer-songwriter Sjoerd de Buck. Hij studeerde in 2017 af bij de Rockacademie en is in de laatste paar jaar flink gegroeid qua bekendheid. Zijn eerste hit was The Way You Take Time, een nummer dat te horen was in een tv-reclame van een supermarktketen. Sindsdien heeft hij in 2020 zijn debuutalbum White Roses uitgebracht en deed hij mee aan het vorige seizoen van Beste Zangers.

Joe Buck. Foto: ANP.

Hendrik Jan Bökkers

Deze zanger uit de Achterhoek speelde eerst van 2000 tot 2005 in de rockband Soundsurfer, daarna werd hij lid van Jovink en de Voederbietels (tot 2017) en sinds 2010 is hij de frontman van zijn eigen band Bökkers. Zijn genre is ‘boerenrock’, rockmuziek in het eigen Sallandse (Nedersaksische) dialect. Ook hij was te zien in het vorige seizoen van Beste Zangers.

Hendrik Jan Bökkers met zijn band Bökkers. Foto: ANP.

Lees ook…

 • Zou je wel denken: deze BN’ers komen net niet uit Tilburg

  Je wist vast wel dat deze BN’ers uit Tilburg komen. Bij een hoop andere bekende koppen zou je dat ook…

Meer in deze categorie

Genieten van Tilburg

Ga naar “Mysterie: dit is waarvoor die stalen bouwwerken naast Gourmet Market zijn”

Mysterie: dit is waarvoor die stalen bouwwerken naast Gourmet Market zijn

waterweerstand
Ga naar “Oproep: we zoeken de allermooiste kerstboom van Tilburg”

Oproep: we zoeken de allermooiste kerstboom van Tilburg

Ga naar “Mysterie: weet jij wat het Tilburgse woord ‘klotteren’ betekent?”

Mysterie: weet jij wat het Tilburgse woord ‘klotteren’ betekent?

Klotteren Tilburg

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit trui** € 9,99”

True Spirit trui** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “LOGISTIEK MEDEWERKER BIJ DECATHLON”

LOGISTIEK MEDEWERKER BIJ DECATHLON

 • Decathlon Netherlands BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker ochtend”

Magazijnmedewerker ochtend

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Parttime magazijnmedewerker”

Parttime magazijnmedewerker

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “CV Monteur Service Onderhoud | Werktuigkunde | 2.100 – 3.200”

CV Monteur Service Onderhoud | Werktuigkunde | 2.100 – 3.200

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Onderhoudsschilder Tilburg”

Onderhoudsschilder Tilburg

 • Covebo Uitzendgroep
 • Fulltime/Parttime