Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even helemaal niets: 7 x prachtige groene plekken rondom Tilburg waar je tot rust komt

Door Rowie van der Vliet 24 augustus 2020

Niks is lekkerder dan even helemaal niets! We houden van de stadsparken in Tilburg, maar dit zijn in de zomer niet altijd de meest rustige plaatsen. Daarom delen we groene plekken rondom Tilburg waar je écht tot rust komt.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Noorderbos

Het Noorderbos ligt aan de – ja, ja – noordzijde van Tilburg, ten oosten van de A261. Wie richting de Udenhoutseweg en Burgemeester Bechtweg rijdt, kan het niet missen. Het bos is 162 hectare groot en een heerlijke plek om tot rust te komen.

De Brand in Udenhout

Natuurgebied De Brand is maar liefst 477 hectare. Het is geen gek idee om hier je regenlaarzen aan te doen, want het is een nat gebied met vochtige graslanden en moeras. Je komt er het makkelijkst via het kapelletje aan de Schoorstraat in Udenhout.

Moerenburg

Moerenburg wordt de laatste jaren steeds populairder, maar vooral omdat je er echt even tot rust komt. Het natuurgebied aan de rand van Tilburg is de ideale uitvalbasis om de drukte van de stad achter je te laten. Ontdek fijne plekken zoals de hangbrug over de Voorste Stroom.

Leemkuilen

Goed, dit is geen natuurgebied waar je heel makkelijk doorheen loopt want er is geen wandelroute. Toch is het daarom juist een plek om er echt even tot rust te komen. Als je vanaf Tilburg op de rijksweg bij het tweede verkeerslicht linksaf gaat, kom je uit bij de Heudense Baan richting Bieze Mortel. Vanaf daar vind je het landgoed van 82 hectare. Tip: bezoek achter Huize Assisië de grote plas met vogelkijkhut.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Wist je al dat de natuur rondom Oisterwijk echt prachtig is? Verken de Oisterwijkse Bossen en Vennen eens op het gemakje. Het is een afwisselend gebied met ook heide en riviertjes Beerze en Rosep.

Lees ook:

Meer groen in Tilburg! Er komen drie mini-bossen bij in de stad

Hoe vet?! Er komt meer groen in Tilburg. En dat kan zomaar eens bij jou in de buurt gebeuren. We vin...

7 x hier kun je zwemmen in natuurwater in Brabant

Op een warme zomerdag is het heerlijk om een verfrissende duik in het water te nemen. Extra leuk is ...

Gaaf! Op deze plekken in Tilburg kun je een moestuin huren

Altijd al een moestuin of bloemenveldje willen hebben? Dat kan zelfs in Tilburg als je in een flat o...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.