9 x dit willen we terugzien op de Engelse Wikipedia-pagina over Tilburg

Door Rowie van der Vliet 13 maart 2019

Hoe tof?! Wereldwijd kijken er jaarlijks 90.000 mensen naar de Tilburgse Wikipedia-pagina in het Engels. CDA-raadslid Ton Gimbrère is daar ook heel blij mee, maar hij vindt dat de pagina wel een update kan gebruiken, zo lezen we in Brabants Dagblad. Goed idee! We maakten een overzicht over wat er volgens ons echt op de Wikipedia-pagina moet komen.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Spoorzone

spoorzone
Foto: indebuurt

Op Wikipedia worden diverse stukjes Tilburg aangehaald. We kunnen allemaal lezen over het centrum, oud-Noord, oud-Zuid en zelfs de Reeshof. Toch zijn niet alle plekken terug te vinden. Ook niet de belangrijkste gebieden. De Spoorzone staat nu onder het kopje Oud-Noord en wordt alleen aangehaald als oude NS-werkplaats. Toch jammer, want het is een van de meest bruisende stukjes van de stad. Zeker met de nieuwe LocHal, maar ook door de Hall of Fame, Wagenmakerij, Koepelhal en De Houtloods. Er staat zelfs nog dat de Spoorzone getransformeerd wordt tot ‘urban zone’.

bibliotheek tilburg lochal

VIDEO: Wát een parel! Zo ziet de gloednieuwe bibliotheek in de LocHal eruit

We namen je eerder deze week al mee met onze sneak preview naar de LocHal in de Spoorzone. Het histo...
koffie

We gingen langs bij het meest verstopte koffietentje van Tilburg: Stoom013

Doe een dagje Spoorzone en je ontdekt iets nieuws. Verstopt achter de Hall of Fame en liggend op de ...
Hall of Fame Mike Dobber

Big boss Mike: ‘Wij waren het eerste bedrijf in de Spoorzone’

Cultuurfabriek Hall of Fame drukt zijn stempel op Tilburg. Het is een plek waar stadsgenoten hun toe...

Piushaven

piushaven
Foto: indebuurt

De Piushaven wordt vermeld onder het kopje Oud-Zuid. Daar blijft het bij, want er staat alleen dat het een onderdeel is van dit stadsdeel. Zo jammer! We krijgen van geen enkele plek zo’n lekker zomergevoel als op het terras langs de Piushaven. Natuurlijk is er meer te doen dan fijn terrassen. Je eet hier ook een heerlijk hapje, struint door gezellige winkeltjes of vaart over het water. En dan hebben we het nog niet gehad over de leuke evenementen.

Bekende Tilburgers

kenny b
Foto: ANP

Guus Meeuwis, Henk Krol en Hennie Vrienten staan allemaal netjes vermeld als notable people. Ook Floor Jansen, zangeres van Nightwish, wordt opgenomen in het rijtje. Helemaal terecht! Helaas missen er nog een hoop Tilburgers die hun sporen ook verdiend hebben. Wat dacht je van Roy Donders, Arijan van Bavel, Freek Bartels, Anouk Maas of Kenny B?

Tilburgse festivals

caro emerald
Caro Emerald. Foto: ANP

Je kunt natuurlijk niet over Tilburg schrijven zonder de muziekscène te noemen. Stranger Than Paranoia, Roadburn, 013, Paradox en de Rockacademie worden lekker genoemd. Al zien we ook nog een paar niet zo actuele dingen. Zo vinden we Incubate en Festival Mundial nog terug. Ai! Misschien vervangen voor andere festivals zoals Stukafest of Better Get Hit?

caro emerald

Back it up! Caro Emerald komt naar Tilburg

Caro Emerald altijd al in real life willen ontmoeten? Da ken! De zangeres staat op 12 januari in The...

Meen je niet: Festival Mundial stopt ermee

Tilburgs eten

Foto: Broodje Jantje

We worden heel blij van het stukje over Tilburgse dranken zoals Schrobbèler, Peerke’s Nat en het trappistenbier van Koningshoeven. Alleen missen we nog een stukje over Tilburgs eten. Locale lekkernijen als Broodje Jantje, de bonbons van Friandries, Kattespauw, de worstenbroodjes van Meesterbakker Van Iersel en het Toepertoetje verdienen sowieso een vermelding.

Shop till you drop

Foto: indebuurt

Wist jij dat we de enige stad in de omgeving zijn die een Decathlon, Primark én Hudson’s Bay heeft? Tilburg is zo’n leuke stad om te winkelen, omdat er voor iedereen wat wils is. Kijk je ogen uit bij de zelfstandige ondernemers van het Dwaalgebied, investeer in mooie voorwerpen bij Hudson’s Bay, laat sportfanaten enthousiast worden bij de Decathlon, snuffel door toekomstige favorieten boeken in een van de boekenwinkels of koop de gaafste schoenen. Steeds meer mensen weten Tilburg te vinden als shopstad. Wat zou het gaaf zijn als Wikipedia daar aandacht aan besteedde.

Openbare kunst

Foto: Facebook Hall of Fame

Natuurlijk kan de Hasseltrotonde niet ontbreken op de Tilburgse Wikipedia-pagina. Toch missen we nog wat iconische openbare kunst, zoals de graffiti op de Hall of Fame, de street art poëzie op de hoek van de Willem II-straat en Tuinstraat en de MAAUWMUUR.

Tesla

Tesla
Foto: ANP

Heel fijn: er worden meerdere grote bedrijven aangehaald die in Tilburg zitten. Wat dacht je van Fujifilm, IFF, Interpolis, CZ en Iris Ohyama? We missen nog wel een internationaal bedrijf dat ook een fabriek in Tilburg heeft. Jawel, Tesla staat er niet bij. Gemiste kans!

Het nieuwe busstation

Bus Station Tilburg
Bus Station Tilburg Foto: indebuurt Tilburg

Goed, dat deze ontwikkeling nog niet op Wikipedia staat, snappen we best. Het vernieuwde busstation aan de Spoorlaan is nog niet zo lang in gebruik. Wel een beetje slordig: een huidige alinea begint nog met een verouderd feitje. Er wordt namelijk beweerd dat de bussen nog in handen zijn van Veolia. Later in de alinea wordt Arriva wel gemeld, maar we vinden het toch een beetje slordig. Als ze bezig zijn met aanpassen, is het ook leuk om te vermelden dat we in 2024 waarschijnlijk elektrische bussen krijgen.

Bus Station Tilburg

VIDEO: Zo ziet het nieuwe busstation aan de Spoorlaan eruit

Yes! Het nieuwe busstation aan de Spoorlaan is open. Vanaf nu zit het busstation bij Station Tilburg...

Lees ook:

luchtfoto's tilburg

Tilburgse mysteries: Hoe oud is onze stad eigenlijk?

Tilburg heeft een rijke geschiedenis. Mensen kennen onze stad onder andere van de textielindustrie, ...

Tilburgs mysterie: waarom is Tilburg niet meer de zesde stad van Nederland?

Mysterie: waarom komen deze eekhoorntjes alleen in Tilburg voor?

Mysterie: Waarom liggen die gouden stenen door heel Tilburg?

Tilburgs mysterie: wat gebeurde er met Marietje Kessels?

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.