Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit willen Tilburgers straks in het pand van Hudson’s Bay

Door Rowie van der Vliet 2 september 2019

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het compleet verbouwde pand in Tilburg leeg komt te staan. Zo zonde! Gelukkig hebben jullie al heel wat suggesties klaarliggen. Dit willen Tilburgers straks zien in het pand van Hudson’s Bay.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Foodmarket / foodhal

De Markthal in Rotterdam. Foto: unsplash

Jullie zien het helemaal zitten: een plek met verschillende kraampjes waar je allerlei gerechten kunt proeven. Eigenlijk zoiets als een permanent foodfestival. Sandra voegt toe: “Van alle nationaliteiten in Tilburg een stand/winkeltje , waar je producten uit dat land kunt proeven en kopen.” Breda en Eindhoven hebben al zo’n foodhal en dat valt goed in de smaak.

V&D terug

V&D
Foto: Google Maps

V&D heeft weer een webwinkel, dus voor de fans is er nog een sprankeltje hoop. Nostalgische Tilburgers hopen stiekem dat de V&D weer terugkomt in het pand. De La Place mag natuurlijk wel blijven.

Bijenkorf

bijenkorf
Foto: ANP

De Bijenkorf heeft een distributiecentrum in Tilburg geopend. Een eigen vestiging in onze stad kan eind dit jaar niet achterblijven, toch? Al is niet iedereen over het plan te spreken. Hudson’s Bay werd bestempeld als geen winkel voor Tilburgers en diezelfde stempel krijgt Bijenkorf ook. Maar het zou wel een leuke optie zijn voor de fans van het assortiment van het Canadese warenhuis.

Emmapassage 2.0

Foto: indebuurt

Een overdekt winkelcentrum in hartje Tilburg, dus eigenlijk een Emmapassage 2.0! Jullie zouden graag zien dat Hudson’s Bay in kleinere panden wordt opgedeeld. Uiteraard met een Jumbo City en restaurant La Place op de bovenste verdieping. Maar ook LUSH en Søstrene Grene zijn welkom.

BANK15 2.0

BANK15
Foto: Harrie van de Pas

Kennen jullie BANK15 waar startende ondernemers voor een klein bedrag een jaar hun foodconcept mogen lanceren? Jullie vinden dit ook wel iets voor Hudson’s Bay, maar dan met winkeltjes. Bijvoorbeeld een beginnende modeontwerper met haar eigen boetiek of kunstenaars die hun spullen verkopen. Brit: “De begane grond een foodhal en de andere etages verhuren voor kleine huurprijzen,voor bv galeries, beginnende modeontwerpers,kleine winkels, workshops.”

Speelparadijs voor kinderen

Circus City
Foto: Facebook Circus City

Stel je eens voor, je kunt gewoon shoppen in Tilburg en je kids onbezorgd laten spelen in een speelparadijs middenin de Heuvelstraat. Franka ziet het helemaal zitten. Lekker klimmen en klauteren voor de koters! Het klinkt als een gek idee, maar we moeten niet vergeten dat we dit jaar ook een gigantisch kunstdoolhof in het oude postkantoor aan de Spoorlaan hebben zitten.

Kattencafé XXXXXL

Banana en Malone katten Foto: indebuurt

Er komt een kattencafé naar Tilburg. Zo leuk! Alleen is eigenaresse Yvette Kouwenberg nog steeds op zoek naar een locatie. Eigenlijk zoekt ze een pand in het Dwaalgebied, maar jullie zouden het ook geweldig vinden als ze in het pand van Hudson’s Bay komt te zitten. Als we lekker wegdromen dan hopen we op een gigantisch kattencafé, maar met een kleine vestiging in het pand zijn we ook tevreden.

Zara

ZARA-opslag
Foto: indebuurt

We vinden Zara nu op de hoek van de Willem II-straat en Heuvelstraat. Ook het oude pand van Mugs & Muffins in de Willem II-straat bezetten ze. Tilburgers kijken hier uit de op de inmiddels befaamde Zara-wand. Volgens Tim zou het beter zijn als Zara naar het huidige pand van Hudson’s Bay verhuisd, zodat er het pand in de Willem II-straat een nieuwe bezetting krijgt.

Galeria-Kauhof of Peek & Cloppenburg

Kleding
Beeld ter illustratie. Foto: unsplash.com

Anja weet ons te vertellen dat je in Duitsland de warenhuis Galaria-Kauhof en Peek & Cloppenburg hebt. ” Heeft kleding in alle prijsklasse. Maar ook schoenen, tassen, sportkleding enzovoorts.” Het idee van een warenhuis vinden jullie prima, maar het liefst eentje die niet het imago van ‘dure winkel’ heeft.

Action, Big Bazar of Wibra

action
Beeld ter illustratie. Foto: ANP

Jolinda ziet het helemaal voor zich. Nu de Action niet meer in het centrum zit en Hudon’s Bay straks leeg staat, ziet de Tilburgse kansen. “Deel action en deel Wibra in het centrum of deel Big Bazar. In ieder geval een winkel waar je voor een ieder betaalbare spullen kunt kopen.”

Studentenkamers

Dominika Visser
De studentenkamer van Dominika. Foto: indebuurt

Dit jaar kwamen er zoveel studenten naar Tilburg dat ze zelfs in een tentje in het Spoorpark moeten slapen. Bizar! Susan heeft alvast een oplossing voor de toekomst. “Studentenkamers en studio’s van maken. Met een restaurant in het pand met betaalbaar en gezond eten.”

Lees ook:

Het gaat toch écht gebeuren: Warenhuis Hudson’s Bay sluit de deuren

Het gaat al een tijdje niet goed met warenhuis Hudson's Bay. We kregen in december 2018 al te horen ...
Hudson's Bay

Waarom Hudson’s Bay wél tof is

We hebben al veel geschreven over warenhuis Hudson's Bay. Zo deden we ludieke suggesties om de winke...
hudson's bay

Dit moet Hudson’s Bay hebben om wél leuk te zijn voor Tilburgers

Hudson's Bay zit nu al een tijdje in Tilburg. Of het goed gaat? Nah, niet bepaald. De winkel trekt t...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.