Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit vinden jullie de mooiste dorpen in omgeving Tilburg

Door Noah Godefroy 23 september 2020

Omdat we er zelf niet uitkwamen, vroegen we jullie onlangs om ons te helpen met een lastige keuze. Want wat zijn nu eigenlijk de mooiste dorpen in omgeving Tilburg? We bundelden jullie antwoorden en kwamen tot dit lijstje:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Udenhout

We trappen af met Udenhout. Het dorpje ten noordoosten van Tilburg hoort officieel ook bij onze gemeente, maar is wel een gemeenschap op zich. Wie vanuit Tilburg-Noord naar Udenhout fietst waant zich meteen in een oase van rust. Bovendien staan er mooie huizen en heb je er gezellige horecazaakjes.

Oisterwijk

Oisterwijk werd meermaals genoemd door jullie en dat snappen wij best. Met het gezellige centrum, de prachtige huizen en mooi beboste omgeving mag O-town zeker niet ontbreken in deze lijst.

Goirle

Goirle is misschien wel het meest stadse dorp in de buurt van Tilburg en wordt ook meerdere keren genoemd. Bovendien gaat er een eervolle vermelding naar Riel, dat valt onder gemeente Goirle. Ook zij werden één keer genoemd.

De Moer

Gek genoeg kwamen wij nergens Loon op Zand tegen, maar met De Moer (gemeente Loon op Zand) doen ze toch nog een beetje mee. In De Moer wonen nog geen 1000 mensen en het heeft een oppervlakte van minder dan 10 vierkante kilometer. Ben jij er weleens geweest?

Berkel-Enschot

Berkel-Enschot valt onder gemeente Tilburg. Sterker nog, wie vanuit Tilburg richting het dorp rijdt, heeft niet eens door wanneer je de ‘grens’ oversteekt. Bovendien wordt er tussen Tilburg en Berkel-Enschot constant nieuwbouw gebouwd waardoor de overgang nóg soepeler gaat.

Hilvarenbeek

Hilvarenbeek kwam een aantal keer voorbij. Jan licht toe: “Ik heb er mijn jeugd doorgebracht en je kunt er ook leuk uitgaan in diverse kroegen. Ook is er een mooi vrijthof en veel verenigingen.”

Lees ook:

Wil je zien: dit Instagramaccount geeft ongezouten mening over Tilburg

Ken jij het Instagramaccount @Tilburgthrowback al? Deze pagina verzamelt op grappige wijze oude kiek...
mosselpan Tilburg

Lekker! De grootste mosselpan ter wereld komt naar Tilburg

De mosselman kan dan wel in Schevingen wonen, maar op 4 oktober moeten we voor mosselen toch echt in...

Krijgen we geen genoeg van: kijken naar verdwenen Tilburgse gebouwen

Tilburg is een echte moderne industriestad. Plekken waar vroeger oude gebouwen stonden, zoals de Spo...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.