Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze (hele) grote bedrijven vind je gewoon in Tilburg

Door Noah Godefroy 6 augustus 2020

Soms vergeten we door de gemoedelijkheid weleens hoe groot Tilburg eigenlijk is. Een aantal grote bedrijven hadden dat al heel vroeg door, en sommige bedrijven vergaarden juist als Tilburgs bedrijf (inter)nationale faam. Deze grote bedrijven vind je gewoon in Tilburg.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Tesla

Foto: ANP.

Eigenlijk is het best bijzonder dat een gigantisch bedrijf als Tesla zo inzet op Tilburg. Inmiddels zijn er drie gebouwen op industrieterrein Vossenberg in handen van het Amerikaanse bedrijf, en wordt er vooral gefocust op de modellen X en S.

Fujifilm

Foto: ANP.

Fujifilm heeft door de jaren heen al verschillende namen gehad, maar hier in Tilburg kennen wij het vooral als Fuji. Vooral in de eerste jaren in Tilburg maakte het Japanse bedrijf een enorme groei door. De digitalisering van de fotografie viel het bedrijf zwaar, maar Fuji is nog altijd een gigantisch internationaal bedrijf én nog steeds in Tilburg.

Coolblue

Coolblue winkel Tilburg open
Foto: Coolblue.

Natuurlijk, Coolblue heeft het hoofdkantoor in Rotterdam staan. Maar ook in Tilburg gebeurt er een hoop: in totaal is er 88.000 vierkante meter aan distributiecentrum aanwezig én we hebben XXL-winkel midden in de stad.

Interpolis

Foto: Google Street View

Interpolis, glashelder. Helder dat dit bij Tilburg hoort, ja! Sterker nog, het Interpolis-gebouw is niet eens meer weg te denken uit de Tilburgse skyline en het is dan ook een echt Tilburgs bedrijf.

The Sting

Foto: Google Maps.

Wie The Sting zegt, zegt Tilburg. Het hoofdkantoor zit dan wel in Lijnden, maar we hebben hier een gigantisch distributiecentrum. Ook leuk: de allereerste winkel van The Sting werd geopend in, jawel: Tilburg!

Kwantum

Foto: Google Maps.

Interpolis, Tesla, Fuji: jullie wisten vast allang dat deze bedrijven in Tilburg zaten. Maar wist je ook al dat het hoofdkantoor van Kwantum in Tilburg is gevestigd? De winkelketen in woonartikelen heeft een HQ aan de Belle van Zuylenstraat!

CZ

Foto: indebuurt Tilburg.

Altijd al afgevraagd wat die rare schotel voor dient aan de Ringbaan West? Dat maakt deel uit van het CZ-hoofdkantoor in Tilburg. Zorgverzekeraar CZ is van oorsprong een Tilburgs bedrijf en werd in 1930 opgericht.

Lees ook:

13 hele fijne terrassen (net) buiten Tilburg

Nog niet zo lang gingen we op zoek naar de fijnste terrassen (net) buiten Tilburg en vroegen jullie ...

Nondejeu! Keigroot spellencomplex van 1300 vierkante meter in Tilburg is geopend

Jeu de boulen met je vrienden, borrelen met bordspellen of Prison Island beleven: het kan allemaal b...

9 x fijne adresjes om planten te kopen in Tilburg

Of je nu je tuin onder handen wilt nemen, of op zoek bent naar nóg een groene vriend voor in je urba...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.