Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heimwee naar de Avondvierdaagse? Loop mee met de Nacht van de Vluchteling

Aangeboden door Stichting Vluchteling 4 maart 2020

Weet je nog, vroeger? Met al je vriendjes en vriendinnetjes meelopen met de Avondvierdaagse. Wat een tijden… Niet getreurd, tijd voor een trip down memory lane. En dan óók nog eens voor een prachtig initiatief: de Nacht van de Vluchteling.

Misschien heb je het al weleens voorbij zien (of horen) komen in het nieuws, misschien sponsor je wel deelnemers óf misschien heb je zelf al weleens meegelopen. In de nacht van 20 op 21 juni vindt de Nacht van de Vluchteling weer plaats. En ja hoor: voor het eerst doet Tilburg ook mee!

1 op de 108 mensen op de vlucht

Laten we beginnen met een stukje uitleg voor de mensen die er nog níet bekend mee zijn of gewoon graag over de Nacht van de Vluchteling lezen. Tijdens de bewuste nacht lopen mensen door heel Nederland verschillende routes met als doel om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen in landen van oorlog en conflict. De inzameling is een initiatief van Stichting Vluchteling. Is zo’n inzameling dan nodig? Ja, en niet zo’n beetje ook: het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is het hoogste aantal ooit; 70,8 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. 1 op de 108 mensen wereldwijd is op de vlucht. Stichting Vluchteling zet zich in voor deze mensen. In noodgevallen met noodhulp, maar ze focussen zich ook op langdurige zorg.

Nacht van de Vluchteling Tilburg

Daar is natuurlijk geld voor nodig en gelukkig kun jij daar nu je steentje aan bijdragen! Of je nu lang of kort wilt wandelen, iedereen kan meedoen. Er zijn namelijk routes van 10, 20 en 40 kilometer. De routes van 10 en 20 kilometer kun je in Tilburg lopen. De route van 40 km loopt van Tilburg naar Eindhoven. In het holst van de nacht kun jij – samen met je vrienden, familie, collega’s en andere sportievelingen – deze tocht van Tilburg naar Eindhoven afleggen. Klokslag middernacht, in de nacht van 20 op 21 juni, ga je van start. Niet alleen in Brabant gaan we lopen, ook zijn er routes van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Amersfoort, van Amsterdam naar Haarlem en van Rotterdam naar Den Haag.

Lees verder onder de foto.

Nacht van de Vluchteling
Foto: Daniella van Bergen.

Keimooi

Het initiatief wordt ook gedragen door een paar bekende ambassadeurs, waaronder tv-presentator Art Rooijakkers: “Ik ben geboren in Geldrop, studeerde in Tilburg en ook al woon ik nu in Amsterdam; ik voel me een Brabander. En dus vind ik het keimooi dat er dit jaar voor het eerst een Brabantse editie van de Nacht van de Vluchteling komt.” Naast Art zijn ook Waldemar Torenstra en Melissa Drost bekende gezichten die zich inzetten, maar uiteindelijk draait het natuurlijk om jullie!

Pandateam

Om maar eens een topteam te noemen dat meedoet: het Pandateam! Het team komt voort uit de Panda Hockeyclub Tilburg, een hockeyclub voor vluchtelingen. De club bestaat vooral uit spelers die zelf een achtergrond als vluchteling hebben. Hoe tof is het dat zij zich nu inzetten om lotgenoten ook te helpen. Go Panda’s! Wil jij het Pandateam of andere deelnemers nou supporten óf wil je graag zelf meelopen? Kijk dan snel op de website van de Nacht van de Vluchteling. Vorig jaar werd er 1,6 miljoen euro opgehaald door een recordaantal van 5700 lopers!

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Vluchteling. Meer over Stichting Vluchteling ontdekken?

Stichting Vluchteling

dienstverlening

Laan van Nieuw Oost-Indië 131, Den Haag

Bekijk meer:dienstverlening

adv.