Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bekende kop: deze 11 BN’ers komen uit Tilburg

Door Thijs Dingemans 25 februari 2018

Denk jij bij de term BN’er direct aan de randstad? Think again! Ook Tilburg heeft heel wat beroemdheden voortgebracht. Eerder al maakten we een lijstje met sporters die in Tilburg zijn geboren. Maar we hebben nog meer bekende koppen: veel zijn hem inmiddels gepeerd, maar deze 11 bekende Nederlanders komen uit onze mooie stad.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Freek Bartels

freek bartels
Foto: ANP

Freek is zanger, musicalacteur en presentator. Hij won in 2008 het televisieprogramma Op zoek naar Joseph en kreeg daarna de hoofdrol in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Ook was hij in 2010 te zien in de musical Petticoat. Freek won dit jaar de Musical Award voor beste mannelijke bijrol in een grote musical voor zijn rol van Gaston in Beauty and the Beast. 

Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer
Foto: ANP

Yvonne is presentatrice, zangeres, actrice en vlogger. Als vertolkster van Keet! was ze van 2010-2013 het gezicht van de Nederlandse kinderzender Telekids. In 2012 had ze de hoofdrol in de musical Wicked en in 2014 zat ze in de jury van het Junior Songfestival. Ook presenteerde ze in dat jaar Campinglife (RTL4). Dit jaar deed ze mee aan Wie is de Mol?. Na de tweede aflevering was ze helaas al uitgespeeld.

Pepijn Crone

Pepijn Crone
Foto: ANP

Pepijn is journalist en presentator. Hij werkte zes jaar (2006-2012) als presentator en verslaggever van het Jeugdjournaal. Sinds 2012 werkt Pepijn voor RTL Nieuws; eerst als verslaggever en sinds 2016 presenteert hij het nieuws van 19.30 uur. 

Roy Donders

roy donders
Roy Donders opent z’n tweede winkel in Tilburg. Foto: ANP

Roy kennen we natuurlijk allemaal. Hij is ondernemer, stylist, kapper, volkszanger en vooral bekend van het tv-programma Roy Donders: Stylist van het Zuiden. Ook heeft Roy z’n eigen winkel Rojami’s. Hij verhuisde onlangs naar de binnenstad en wij keken natuurlijk even binnen!

Roeland Fernhout

Roeland Fernhout
Foto: ANP

Als iemand veel op de Nederlandse tv is geweest, is het Roeland wel. De Tilburger werd in 1995 bekend bij het publiek door zijn rol in de speelfilm Zusje en daarna had hij meer dan 30 (!) rollen in Nederlandse films en series. Ook presenteerde Roeland RTL Travel

Jamie Grant

Jamie Grant
Foto: ANP

Flikken Maastricht-fan? Dan ken je Jamie sowieso. Ze speelde vanaf 2011 vijf seizoen in de populaire politieserie. Ook is ze veel te zien in het theater en in 2017 speelde Jamie ook een grote rol in de misdaadserie Klem, waarin ze de vriendin van Barry Atsma is. 

Marc-Marie Huijbregts

Marc-Marie Huijbregts
Foto: ANP

Natúúrlijk kennen we Marc-Marie allemaal. Hij is cabaretier, acteur en presentator en veel te zien als tafelgast bij De Wereld Draait Door. 

Henk Krol

Henk Krol
Foto: ANP

Henk is journalist, ondernemer en politici. Sinds 2014 is hij fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer. Ook was de Tilburger oprichter en hoofdredacteur van de Gay Krant.

Marcel Musters

Marcel Musters
Foto: ANP

Marcel is een bekende acteur die net als Roeland in heel wat Nederlandse films en series heeft gespeeld. De Tilburger speelde onder meer in Gooische Vrouwen, Zwartboek, Dik Trom, Mannenharten, GTST, Flodder en tegenwoordig nog altijd in Familie Kruys en Zwarte Tulp.

Domien Verschuuren

Domien Verschuuren
Foto: ANP

Domien kennen we natuurlijk van de radio. Hij is al sinds eind 2006 te horen bij de BNN op 3FM. Tegenwoordig presenteert hij ’s ochtends van 06.00 tot 09.00 uur de ochtendshow Jouw Ochtendshow. Hij verving Giel Beelen vorig jaar. Ook stapte Domien al drie keer in het glazen huis van Serious Request. 

Anouk Maas

De Tilburgse Anouk Maas gaat in GTST spelen
Foto: ANP Foto

Ok, eigenlijk telt deze nog niet helemaal, maar we nemen hem wel mee. Anouk is namelijk te zien in het nieuwe seizoen van GTST. De musicalster heeft een vaste rol gekregen en is van maandag t/m vrijdag op RTL4 te zien. Ze speelt Zoë in de serie en hoort terecht in het lijstje BN’ers die uit Tilburg komen.

Anouk Maas

GTST-actrice Anouk Maas: ‘Ik vind het heerlijk om hier thuis te komen’

We werden van de zomer plots verrast met fantastisch nieuws: de Tilburgse musicalster Anouk Maas pak...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.