Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Adembenemend! 13 x het mooiste uitzicht over Tilburg

Door Rowie van der Vliet 15 augustus 2020

Wonen we in een lelijke stad? Nou, we weten niet hoe het met jou zit maar van dit uitzicht over Tilburg valt onze mond bijna open. Zo mooi vinden we het! Geniet je mee?

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Vanaf Westpoint

Ansichtkaart Tilburg. Foto: Erik van der Maat

Deze foto is in een woord adembenemend. Hij is gemaakt door Erik van der Maat vanuit de Westpoint. In de hoogste woontoren van Tilburg heb je natuurlijk een prachtig uitzicht over Tilburg. Wij zijn sprakeloos.

Vanaf Interpolis

mooiste foto
Beeld: Rene Adriaenssen

René Adriaenssen stuurde ons deze foto van het uitzicht over Tilburg vanaf Interpolis. Rook komt uit de schoorstenen en dat zorgt voor een mooi contrast met de lage stand van de zon.

Vanaf de StadsHeer

Uitzicht Tilburg
Overzichtsfoto van Tilburg. Foto: indebuurt Tilburg

Op deze foto valt een hoop te zien. Je wil er bijna naar blijven staren. Natuurlijk zien we de BEKA schoorsteen en de Heuvelse Kerk. Maar als je goed kijkt, zie je ook dat de foto al een tijdje geleden genomen is, want er staat nog Hudson’s Bay op het pand. En helemaal in de verte zie je zelfs windmolens.

Vanuit de StadsHeer deel twee

Ansichtkaart van de watertoren aan de Bredaseweg. Foto: Janneke Aussems

Prachtig, zeg! Janneke Aussems maakte deze foto van de watertoren aan de Bredaseweg vanuit de StadsHeer. Dit prachtplaatje kan zo op een ansichtkaart. We vinden dit echt helemaal geweldig.

Vanaf de IJzergieterij

Weersverwachting Pinksteren
Uitzicht vanaf het dakterras. Foto: indebuurt Tilburg

Je zou hier toch maar wonen? Geweldig! Deze foto is genomen vanaf een dakterras van een woning in de IJzergieterij. Je kijkt zo uit op het kanaal, het terras van Villa Pastorie en de brug Prinsenhoeven.

Vanuit hoogbouw aan de Gasthuisring

skyline
Foto: Freddie de Roeck

We lichten ook graag een foto van Freddie de Roeck uit. De fotograaf legt namelijk al jaren de skyline van Tilburg vast. Inmiddels heeft Freddie al veel verschillende uitzichten over Tilburg mogen aanschouwen.

Vanaf de Kempentoren

Foto spoorpark leukste uitje Brabant Tilburg
Beeld: Joke Elfring

Joke Elfring stuurde ons deze foto genomen vanaf de Kempentoren. Wat een prachtig uitzicht op Westpoint en de flats aan de Hart van Brabantlaan. De foto is al een tijdje geleden genomen natuurlijk, want de Stadscamping en het park zelf zijn leeg.

Vanaf de Schouwburgring

Foto: indebuurt Tilburg

Echt waar: in het appartement van Kirsten rennen mensen naar het raam om de mooiste foto’s te maken van het uitzicht. We snappen wel dat de Tilburgse zelf duizenden foto’s heeft van de skyline. Wat een uitzicht!

Vanuit Bellevue

Binnenkijken bij Marcel
Foto: indebuurt Tilburg

Het uitzicht vanaf Bellevue is de laatste maanden wat rustiger geweest, al hebben de bewoners nu weer uitzicht op een rij bij Poppodium 013. Guus Meeuwis speelt er namelijk elke avond in Club Zoveel. Vanuit dit appartementencomplex kijk je naar dé uitgaansstraat van Tilburg of zie je bezoekers wachten bij het leukste poppodium van Nederland.

Vanaf de Piusstraat

Binnenkijken bij Robin
Foto: indebuurt

De appartementen aan de Piusstraat hebben een uniek kijkje over de Tilburgse binnenstad. Zo bekijk je de panden echt eens van de andere kant. Hier zien we zelfs nog de oude parkeergarage aan de Emmapassage!

Vanaf de oude parkeergarage

mooiste foto
Foto: Mirjam Jespers

Over die parkeergarage gesproken… Mariam Jespers maakte daar eens een prachtige foto van het uitzicht. Zeg nou eerlijk, dit plaatje kan toch zo uit een film komen? Heel gaaf!

Over het Piusplein

Piusplein
Beeld: Flow Marinissen

Feestverlichting, de ondergaande zon en een van de gezelligste pleinen van Tilburg: dan heb je natuurlijk een topfoto te pakken. Flow Marinissen had dat ook door en maakte deze foto. Wat een uitzicht over een van de leukste plekjes van Tilburg!

Vanaf De Werf

Foto: indebuurt Tilburg

Dit is weer een heel ander stukje Piushaven! In de buurt van De Werf kom je echt in een oase van rust terecht. Je kijkt hier uit op het kanaal en kunt ver naar Moerenburg kijken.

Missen we hét mooiste uitzicht over Tilburg volgens jou? Stuur ons dan een foto via [email protected].

Lees ook:

skyline

7 x adembenemende foto’s van de Tilburgse skyline

We gokken dat je de Tilburgse skyline zo nog nóóit hebt gezien. Onze fotograaf Freddie de Roeck ging...

15 x deze foto’s van Tilburg kunnen zo op een ansichtkaart

In deze tijd is het mooi om een kaartje te sturen. Heb jij een werkende printer? Ga dan aan de slag!...
Rood kleurden

Deze Tilburgse gebouwen kleurden dinsdag rood in dit is waarom

Voor het eerst in tijden was de lucht onheilspellend dinsdag. Donkere wolken pakten zich samen boven...
Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.