Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 redenen waarom wonen in Tilburg leuker is dan in Amsterdam

Door Frederique Huting 27 december 2019

Het mag dan wel de hoofdstad van ons land zijn, wij zijn blij dat we in Tilburg wonen en niet in Amsterdam. Er zijn een hoop dingen die wij in de Kruikenstad beter voor elkaar hebben dan die Mokummers aan de andere kant van het land. Oordeel zelf!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Dorpsgevoel

De Burgerij Tilburgers horen zeggen
Foto: Git van den Boer voor indebuurt Tilburg

Wat worden we toch blij van het dorpsgevoel van Tilburg. Ons kent ons hier. De kans dat je een rondje in het centrum kunt lopen zonder een bekende tegen het lijf te lopen, is heel erg klein. Er loopt altijd wel een buurvrouw, collega, vriend of familielid rond in de stad. Heel gezellig!

Geen overload aan toeristen

brown concrete building
Foto ter illustratie. Foto: Unsplash

Het eerste wat je opvalt als je door Amsterdam loopt, is die enorme mensenmassa. Toeristen van over de hele wereld komen naar deze stad om wat ‘Nederlandse cultuur’ te snuiven. Hoewel wij groot fan zijn van het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, vinden we het helemaal niet zo erg dat de toeristen met z’n allen richting Amsterdam vertrekken in plaats van Tilburg.

Brabantse gezelligheid

Drakenboot Festival. Foto: Git van den Boer voor indebuurt Tilburg
Foto: Git van den Boer voor indebuurt Tilburg

Geen Amsterdammer kan tippen aan de Brabantse gezelligheid! Klinkt hard, maar het is wel echt zo. Tilburgers zijn zo gezellig dat er weinig vragen vaker worden gesteld dan of je mee naar het terras gaat. En als echte Tilburger reageer je daar natuurlijk op met een volmondige “JA”.

Tilburgse kermis

kermis tilburg
Foto: indebuurt Tilburg

Er zijn maar weinig dagen in het jaar zo gezellig als tien volle in juli. Dan is het namelijk tijd voor de Tilburgse Kermis! Zoals we allemaal weten is dit de grootste kermis van de Benelux. Je vindt hier niet alleen extreem veel kermisattracties, maar ook een aantal drukbezochte podia en een hoop volle terrassen. Kom daar maar eens overheen, Amsterdam!

Alles op de fiets

universiteit fietsen
Foto: indebuurt

Je stapt in Tilburg-Noord op de fiets en binnen dertig minuten sta je in Tilburg-Zuid. Ideaal! We hebben hier helemaal geen trams nodig om ons door de stad heen te verplaatsen. Overal waar je kijkt, zie je mensen op fietsjes door de stad rijden. Werk, school, vrienden: alles ligt op fietsafstand!

Uitgaan

Studio Tilburg
Foto: Facebook Studio Tilburg

Wat is het toch gezellig om na een lange week werken (of gewoon op dinsdag al) de kroeg in te duiken samen met Tilburgse vrienden. Alle uitgaansgelegenheden liggen op steenworp afstand van elkaar, dus als je halverwege de avond op de ene plek bent uitgekeken, steek je gewoon de straat over naar de andere. Als je dat in Amsterdam wil doen, moet je eerst een kwartier lopen! Ook leuk: tijdens een avondje stappen kom je áltijd wel mensen tegen die je kent! Daar hoef je in de drukte van Amsterdam niet eens naar op zoek te gaan.

Goedkopere huizen

Centrum huizen
Foto: indebuurt

Het verschil in woningprijzen tussen Tilburg en Amsterdam is ook zeker het noemen waard. Dit is namelijk een verschil van bijna drie ton! De gemiddelde vraagprijs in Tilburg is ‘maar’ 356.103 euro, terwijl je in Amsterdam gemiddeld 615.162 euro voor een woning mag neerleggen. Nou, dat maakt de keuze nóg een stukje makkelijker!

Dagje winkelen

Heuvelstraat
Foto: indebuurt

Oké, het winkelaanbod in Amsterdam is misschien wel een stuk groter dan in Tilburg, maar dat betekent nog niet dat je in Amsterdam ook beter kunt shoppen! Wij krijgen eerlijk gezegd al kriebels als we denken aan de Kalverstraat op een drukke zaterdagmiddag. Laat staan als je er ook daadwerkelijk moet lopen! Nee, doe ons maar lekker de Heuvelstraat. En laten we eerlijk zijn, het winkelaanbod in Tilburg wordt ook steeds groter. Zo is onlangs My Jewellery geopend en ook Dille & Kamille vond z’n plekje in Tilburg.

Voetbalwedstrijden

Willem II
Foto: ANP

Qua sfeer in het stadion komt de Johan Cruijff Arena bij lange na niet in de buurt van het Koning Willem II-stadion. Er is in het Tilburgse stadion amper gezeik, terwijl dit in Amsterdam bijna elke wedstrijd het geval is. Wij weten wel in welk thuisvak wij ons meer thuis voelen!

Lees ook:

Het Pieter Vreedeplein in Tilburg

Om te gieren: 9 x typische Tilburgse uitspraken

Das kaileuk! Wij Tilburgers hebben een heel leuk taaltje met hilarische gezegden. Het is weer tijd v...

Toerist in eigen stad: 9 x bezienswaardigheden in Tilburg die je moét zien

Echte Tilburgers hebben natuurlijk álle bezienswaardigheden van de stad gezien, toch? Vaak is dat ni...
Heuvel binnenstad tien jaar geleden

Herken je het nog? Zo zag de binnenstad van Tilburg er tien jaar geleden uit

Wist je al dat Google Streetview soms net een tijdmachine is? Je kunt helemaal terug naar 2009, toen...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.