Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x hierdoor is Tilburg beroemd over de hele wereld

Door Noah Godefroy 19 april 2020

Wij weten niet beter dan dat Tilburg dé stad van Nederland en deze aardbol is 😉 . Maar wat blijkt: er zijn dus mensen die een concrete reden nodig hebben gehad om kennis te maken met Tilburg.Om deze zeven redenen is Tilburg beroemd over de hele wereld.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Schrobbelèr

schrobbeler rondleiding
Foto: Facebook Schrobbelèr

Elke keer als je iemand buiten Tilburg Schrobbelèr ziet drinken, kijk je toch een beetje raar op. Maar dat is nergens voor nodig. Niet alleen in de rest van Nederland wordt het goedje genuttigd: het wordt ook geëxporteerd naar negen andere landen en maakt Tilburg dus wel degelijk beroemd!

Tilburgse kermis

Foto: indebuurt Tilburg

De Tilburgse kermis is de grootste kermis van de Benelux en trekt jaarlijks tussen de 1 en 1,5 miljoen mensen. Niet alleen komen er bezoekers vanuit verschillende landen: ook een hoop exploitanten zijn van verschillende afkomst!

Ireen Wüst

ireen wüst
Foto: ANP

Vooruit, Ireen Wüst komt uit Goirle. Maar met de Ireen Wüst IJsbaan in onze gelederen is de Tilburgse tint toch wel gigantisch! Wüst is de succesvolste Nederlandse deelnemer aan Olympische Spelen in de geschiedenis, en reken dus maar dat men haar over de grenzen kent.

Roze Maandag

Foto: indebuurt

Maakt natuurlijk ook deel uit van de kermis maar is ook echt een evenement apart. Mensen van over de hele wereld komen voor de fantastische sfeer die er hangt op de kermismaandag. De kermis heeft dan ook een groot deel van de bezoekers te danken aan Roze Maandag!

Tilburgse tune

Tilburg zoals je het nog nooit gezien hebt. Foto: Mercek Films

Of ze er overal van op de hoogte waren op onze aardbol is maar de vraag. Maar: het was in ieder geval een wereldprimeur én landelijk nieuws. Nog niet zo heel lang geleden was Tilburg namelijk de eerste stad met een eigen tune!

013

Poppodium 013. Foto: indebuurt Tilburg

Robbie Williams, Snoop Dogg, Moby en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allerlei wereldsterren bezochten én bezoeken Tilburgs grootste poppodium met enige regelmaat

Willem II

Tilburgers 2020
Beeld: ANP

Oké, het doet niet zoveel belletjes rinkelen als Ajax, PSV of Feyenoord over de hele wereld, maar reken maar dat voetbalfans van over de hele wereld Willem II kennen. Met oud-spelers als Sami Hyypiä, Mousa Dembélé, Marc Overmars en meer recentelijk Frenkie de Jong en Virgil van Dijk wordt de naam regelmatig gebruikt in gesprekken over voetbal.

Lees ook:

MAG DAT: lopend of fietsend door de McDrive gaan?

Hunker je al weken naar een BigMac of krijg je onwijs veel trek in een McFlurrie met dit weer? Even ...
stoepkrijttekeningen

Lichtpuntjes in deze tijd: 7 x de mooiste stoepkrijttekeningen uit Tilburg

Hier word je toch vrolijk van? Via onze Facebookpagina zagen we de mooiste stoepkrijttekeningen voor...

Tof! Met deze tijdreis-app bekijk je Tilburg in 1815

Vroeger was reizen een stukje minder eenvoudig dan nu. In plaats van even je route op te zoeken in G...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.