Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x de gekste straatnamen in Tilburg

Door Frederique Huting 9 september 2019

Je hebt vast wel eens een straatnaam gezien waarvan je dacht ‘huh, wie heeft dit nou weer bedacht?!’ Als je goed kijkt, kun je een hoop gekke namen spotten in Tilburg. Wij zouden indebuurt natuurlijk niet zijn als we deze niet even voor jou op een rijtje zetten!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Geefhuishof

Foto: Google Street View

Doe mij een huisje! Zou je gewoon bij de gemeente kunnen aankloppen en vragen om een huis? Kan altijd natuurlijk, maar waarschijnlijk word je dan lachend de deur gewezen.

Vecht

Foto: Google Street View

Zin om een potje te vechten? Dan moet je in de Vecht zijn! Dit is waarschijnlijk de straat waar de meeste burenruzies van Tilburg plaatsvinden…(grapje natuurlijk!)

P.C. Hooftstraat

Foto: Google Street View

Je leest het goed! In Tilburg hebben we een heuse P.C. Hooftstraat. Hij is wel nét iets anders dan die in Amsterdam, want in die van ons vind je geen winkels van Louis Vuitton en Prada.

Engebeek

Foto: Google Street View

De Engebeek klinkt als een straat waar je ’s avonds niet alleen doorheen wil fietsen. Gelukkig valt het in werkelijkheid hartstikke mee!

Wijngaard

Foto: Google Street View

Hier worden wij nou blij van. Blijkbaar hoef je niet helemaal naar Frankrijk of Spanje om op een wijngaard te wonen. Dat kan dus ook gewoon in ons eigen Tilburg!

Mark

Foto: Google Street View

Wat hopen wij toch dat er een Mark in deze straat woont. “Hallo mijn naam is Mark en ik woon op de Mark.” Dat zou toch top zijn?

Geul

Foto: Google Street View

Of iemand in een échte geul zou willen wonen betwijfelen we. Dan ziet deze straat in de Blaak er toch een stuk comfortabeler uit!

Alpenweide

Foto: Google Street View

Wauw, de Alpenweide! Hoge bergtoppen die wit zijn gesneeuwd, bruine koeien die grazen door het zachte groene gras, kleine beekjes die meanderen tussen de bergen. En dan heb je ook nog die ene straat in Tilburg.

Brakman

Foto: Google Street View

Deze straatnaam kun je spotten op industrieterrein Vossenberg I. “Kom je morgen werken?” “Nee, ik ben Brakman.”

Lees ook:

'S Nachts

Tilburgs mysterie: Wie was Pius van de Piushaven, Piusstraat en het Piusplein?

Zo zo, die Pius. De beste man heeft nogal wat hotspots op zijn naam staan. Van het altijd gezellige ...

7 x Tilburgse straatnamen waar je spontaan duizelig van wordt

Huh?! De Willem II-straat heeft vanaf nu een nieuwe naam

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.