Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 dingen die opvallen als je net in Tilburg woont

Door Frederique Huting 11 oktober 2019

Onze stagiaire Frederique ontving een maand geleden de sleutel van haar kamer in Tilburg. Met een koffer en drie weekendtassen vol spullen vertrok ze vanuit Nijmegen naar onze mooie stad. Deze dingen zijn haar opgevallen in haar eerste maand als inwoner van Tilburg.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Brabants

“Dat Brabants blijft toch een taaltje apart. Het overkomt me minimaal vijf keer per dag dat ik er precies niets van versta. Brabanders gebruiken niet alleen andere woorden dan ik gewend ben, maar ze praten ook nog eens ontzettend snel. De oplossing als ik het na drie keer ‘sorry’ zeggen nog steeds niet begrijp: gewoon knikken en glimlachen. Heeft tot nu toe altijd gewerkt!”

Verkopers

“Winkelverkopers in Tilburg zijn opvallend aardig. Je hoeft nooit om hulp te vragen, want nog voordat je je mond opentrekt, staat er al iemand klaar om je vraag te beantwoorden. Ook zijn Tilburgse verkopers heel erg gezellig. Ze maken altijd tijd voor een praatje en zorgen dat je met een brede glimlach weer de deur uitloopt. Hier kan de rest van Nederland nog wat van leren!”

eindeloos

Gezellig! 9 x de leukste verkopers van Tilburg

Wat vinden we het toch heerlijk om te shoppen bij winkels waar klantvriendelijkheid op één staat. En...

Uitgaan

“Wat me ook is opgevallen, is dat je tijdens het uitgaan áltijd wel mensen tegenkomt die je kent. Tilburg is soms echt net een dorp, want op elke hoek staat wel een studiegenoot, buurman of collega. Dit kan heel erg leuk zijn, maar weet ook: je komt hierdoor nergens ongezien mee weg. Of je nou in een steegje duikt met de een of ander of je nét iets te veel hebt gezopen en daardoor in de struiken belandt, er is altijd wel een bekende die het gezien heeft!”

9 x plekjes in Tilburg waar je zeker een keer moet zoenen

Onze stad kent een aantal romantische plekjes waar jij je date, vriend/vriendin of scharrel mee naar...

Schreeuwen

“Ik weet niet of dit een Tilburgs of een Brabants kwaaltje is, dus ik geef de Tilburgers maar de schuld. Tilburgers praten niet, maar ze schreeuwen. Zelfs als ze naast je zitten, hebben ze het idee dat het volume op honderd moet. Hoezo?! Ik kan je ook prima verstaan als je de de helft zachter praat hoor! Misschien denken ze ‘o, die meid uit Nijmegen verstaat dat Brabants waarschijnlijk niet, ik zal wel wat harder praten.’ Nou, dat hoeft dus niet.”

Horeca

“In het eerste jaar van mijn studie belandde ik aan het eind van de dag regelmatig op het terras. Vaak was dit een terras op de Heuvel of het Piusplein. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar sinds ik hier woon ben ik er achter gekomen dat er op andere plekken in Tilburg ook een hoop gezellige restaurants en cafés te vinden zijn. Plekjes die je pas ontdekt als je op je fietsje naar stage door de stad rijdt. Het enige probleem is, dat ik ál deze plekjes nu wil bezoeken en ik niet denk dat mijn portemonnee dat zo’n goed plan vindt.”

Masal

11 x de beste restaurants buiten het centrum

Natuurlijk valt er buiten het centrum van Tilburg ook genoeg te genieten. Bij deze lunchrooms en res...

Verdwalen

“Wat heel fijn is aan Tilburg, is dat je hier niet al te ver kunt verdwalen. Het maakt niet uit welke kant je op gaat, op een gegeven moment kom je op een Ringbaan. Als je die tegenkomt weet je dus dat je terug moet (tenzij je aan de andere kant van de Ringbanen woont, dan weet je dus dat je moet oversteken).”

Mooie stad

“Ik moet even iets opbiechten. Voordat ik naar Tilburg kwam dacht ik dat er geen mooiere stad was dan Nijmegen. Nou, dat denk ik nog steeds. Maar, wees niet getreurd! Ik vind Tilburg een stuk mooier dan ik van tevoren had gedacht. Tijdens de straatinterviews voor onze rubriek ‘Leuk volgens local’ horen we vaak dat mensen Tilburg niet zo mooi vinden. Dat snap ik echt niet! De panden in de Heuvelstraat, Spoorlaan en al helemaal de Nieuwlandstraat zijn echt kunstwerkjes. De gevels zijn erg mooi en de deuren zijn echte eyecatchers. Nee, het label ‘lelijk’ verdient Tilburg écht niet!”

Lees ook:

Dit kun je in Tilburg doen om nieuwe mensen te ontmoeten

Ken je de Week tegen de Eenzaamheid? Van 1 oktober tot en met 8 oktober is er extra aandacht voor me...

Toerist in eigen stad: 9 x bezienswaardigheden in Tilburg die je moét zien

Echte Tilburgers hebben natuurlijk álle bezienswaardigheden van de stad gezien, toch? Vaak is dat ni...

7 x zaken in Tilburg waarvan iedereen de naam moeilijk uitspreekt

Tijdens het shoppen van je nieuwe outfit loop je winkels in en uit. Gaan we nu naar de 'Praimark'? O...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.